Kultur

Nyinspelning av Avatar – The Last Airbender nu på Netflix

Earth Wind and Fire (och vatten)

Avatar – The Last Airbender finns nu att se på Netflix. Serien är andra försöket att göra en otecknad version av Nickelodeon originalserie.

Berättelsen kretsar Aang, den sista personen på planeten som kan slänga virvelvindar i ansiktet på folk – dessutom är han en så kallad avatar, en person som kan svinga alla typer av element samtidigt, vatten, eld, jord och så luft. Endast en avatar kan finnas på en och samma gång och när en dör så föds en ny. Kruxet var emellertid att Aang råkade köra ner i plurret med sin flygande bisonoxe och fastna i ett isberg i 100 år. Under tiden passade eldfolket (de som kan skicka eldbollar från händerna som om de delat eldblomme-frukost med Nintendos Mario och Luigi ) att utrota luftnationen i sökandet efter just Aang.

Riktigt dålig stämning blir det när Aang vaknar upp och får reda på vad som hänt – men då det i grunden är en barnserie så blir det mer förlåtande och mindre Tarantino.

Originalserien är från 2005 och de tre säsongerna blev mycket populära. 2010 släpptes en spelfilm baserat på serien vid namn The Last Airbender – den blev visserligen en initial succé på bio men bemötandet var allt annat än positivt och med betyg 3 av 10 så är det den minst populära filmen som M. Night Shyamalan regiserat, liksom den minst populära filmen från Nickelodeon Movies.

Men den nya serien på Netflix är något helt annat – den balanserar bra mellan att passa både barn, yngre ungdomar och kanske en och annan vuxen som är svag för fantasy-serier i alla dess former.

Bonusfilm

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!