Smarta Hem

Oasa R1 är en unik robotgräsklippare med cylinderfunktion

Slinglös, 335 mm klippbredd, LIDAR+AI och lättvättad - vad mer vill du ha?

Då tar vi och tittar närmare på en ny robotgräsklippare med en lite mer unik konstruktion. Nya Oasa R1 använder nämligen självslipande cylindrar vid klippning.

Oasa R1 är ett nytt tillskott när det gäller robotgräsklippare men till skillnad från de flesta andra så utmärker den sig på ett unikt sätt. Den använder nämligen en hederlig cylinder för klippning vilket innebär att den dessutom har en betydligt större klippbredd jämfört med många andra robotgräsklippare – hela 335 millimeter klaras i ett svep. Just användandet av cylinderklippning ger finare skär på grässtråna än vad som fås med roterande blad eller knivar.

Oasa R1 har justerbar klipphöjd mellan 20-101 millimeter vilket även detta skiljer sig och som extra grädde på moset så kräver den varken begränsningskabel eller en RTK-station för installation. Hinder på gräsmattan upptäcks med hjälp av inbyggd LiDAR och den klarar sluttningar med 45% lutning.

Kapslingsklassen är IPX6 och för rengöring så har detta underlättats genom att lyfta på en lucka och spola rent cylinderknivarna – praktiskt.

I nuläget finns inget pris eller lanseringsdatum men ett event väntas hållas på YouTube den 31 maj så mer information lär med säkerhet dyka upp då. På deras hemsida finns en demonstrationsfilm som visar hur den klipper – dock på något som undertecknad INTE skulle kalla gräsmatta utan en grusplan med inslag av ogräs…

Vad säger ni om upplägget med cylinderklippning i en robotgräsklippare?

Källa: Oasa

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!