Recensioner

OmniaBlinds Smart Blinds – ett lyxigt och smart alternativ

Smarta rullgardiner har aldrig varit så nice som nu

Det svenska företaget OmniaBlinds har nu tillsammans med Eve skapat ett lyxigt alternativ för dig som vill ha rullgardiner av hög kvalité och som samtidigt är smarta.

Tråkigt att läsa? Se vår videorecension istället:

Beställning

På deras hemsida kan man för 28 kronor beställa hem prover på deras tyger så man i lugn och ro kan välja ut det tyget som passar bäst i sitt hem. När man väl har valt rätt tyg och om det ska vara mörkläggningstyg eller inte så är det dags att beställa. Även detta görs på deras hemsida och det fina är att de bygger dina rullgardiner exakt efter de måtten du har angivit på hemsidan. Vi får även bestämma om rullgardinen sitter inuti fönsterkarmen eller på utsidan och kan även välja vilken sida vi vill att motorn som ska dra upp och ned rullgardinen ska sitta på. När allt är beställt så är det bara att vänta på leverans.

Installation

Har du satt upp rullgardiner tidigare så kommer detta inte bli en tuff match utan du gör på precis samma sätt som med vilka rullgardiner som helst. Vi får med fästen och det enda vi behöver ha hemma är skruv och plugg. När vi har mätt och borrat och fått upp rullgardinerna så är det dags att lösa den smarta delen med rullgardinerna. Vi laddar ned Eve-appen och följer anvisningarna i appen och på någon minut så har vi rullgardinerna både i Eve-appen och i vår Hem-app. En del av installationen är även att kalibrera rullgardinerna så vi får manuellt välja vart rullgardinen ska stanna när den rullas ned och hur långt upp de ska åka när de rullas upp. Med i förpackningen får vi även en lång USB-A till USB-C-kabel så vi kan ladda upp batteriet i rullgardinerna.

 

Användning

När rullgardinerna är på plats så är det dags att kasta oss in i Hem-appen och skapa lite automatiseringar. Vi gjorde två automatiseringar som baseras på tidpunkt så varje vardagskväll vid 20:00 dras rullgardinen ned och varje vardagsmorgon vid 07:00 åker dem upp. I Hem-appen eller i Eve-appen kan vi även manuellt dra upp och ned rullgardinen om man skulle vilja ta en siesta. Det går även att, precis som med lampor välja hur långt upp eller hur långt ned rullgardinen ska åka direkt i Hem-appen genom att dra i reglaget. I Hem-appen kan vi även ställa in scenarion så att när sista personen lämnar hemmet så kan rullgardinerna till exempel dras ned automatiskt vilket kan vara bra på sommaren så att det inte blir lika varmt. Samma scenarion kan man sedan ställa in så att när första personen kommer hem så dras de automatiskt upp igen.

 

OmniaBlinds Smart Blinds kommunicerar via Bluetooth och har även stöd för Thread vilket gör att responstiden faktiskt är helt okej tack vare Thread som skapar ett mesh mellan alla Thread-enheter som finns i hemmet. Om vi vill dra ned eller upp rullgardinerna manuellt och trycker på dem i Hem-appen så tar det cirka 1 1/2 sekund innan de drar igång. Men med tanke på att vi väldigt sällan gör något manuellt med dem så märks inte den responstiden av utan hemligheten enligt oss är att göra processen så automatiserad som möjligt. När det kommer till själva motorn från Eve så tycker vi den är lite tystare än IKEAs lösning men det är helt klart ett litet brummande när den drar igång men inget som stör oss.

Är de värda sitt pris?

Vi har recenserat två måttbeställda rullgardiner med ett vitt mörkläggningstyg i fin kvalité och detta landade på 9 377,50 kronor och det är ju helt klart en slant om man jämför med till exempel IKEA. Men för det priset får man dels en väldigt smärtfri installation, hög kvalité på tyget och teknik från Eve som har stöd för Thread. Så är du kanske mitt uppe i renovering så svider det inte lika mycket att lägga till detta i befintlig renoveringsbudget. Under vårt test som har pågått i ungefär en månad så har rullgardinerna faktiskt aldrig strulat eller tappat kontakt så hittills har det varit en väldigt smärtfri upplevelse. Det är såklart svårt att säga om de är värt sitt pris om man till exempel jämför med IKEA. Men är måttbeställda rullgardiner med riktigt bra tyger och teknik något som lockar så är Omniablinds verkligen ett alternativ att titta närmare på. Även batteritiden är riktigt bra och en fulladdning räcker upp till 12 månader och därefter laddas de upp via USB-C på cirka sex timmar.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!