Recensioner

OnePlus Buds – endast för den redan invigde

Så in i norden blåa

OnePlus Buds är företagets första True Wireless-hörlurar och är av AirPods-modell.

Ja det finns egentligen inget annat sätt att förklara formen och delvis funktionen som de efterliknar, det är inte traditonella snäckor, det är inte in-ear, nej den delen som går in i öronen ser exakt ut som AirPods. Vi inbillar oss dock att de är någon eller några millimeter större. De sitter nämligen inte riktigt lika bra som Apples original.

OnePlus Buds Nord Blue

Funktion

Notera nu att vi inte ser något större fel i denna form. Det finns fördelar att springa runt på stan utan att vara totaldöv, särskilt där det finns linjebussar som susar fram. Priset är också högst rimligt med sina 999 kronor, halva priset jämfört med konkurrenterna.

OnePlus Buds Nord Blue

Däremot har OnePlus sparat in hårt på mjukvaran. Det finns ingen dedikerad app utan för oss att använda utan vi får gå in i Bluetooth-inställningarna och väl där kommer inställningarna för vad som skall hända om vi dubbeltouchar på respektive hörlur, men inte innan vi tar upp dem från vårt fodral. Det gäller alltså verkligen att veta var vi skall hitta inställningarna och att minst en hörlur måste upp i från fodralet.

Detta gäller dock bara OnePlus-telefoner och då från OnePlus 6 och nyare. Försöker du koppla dem till någon annan telefon blir det inga inställningar alls, däremot fungerar standardinställningarna som är att att vi byter till ny låt när vi dubbeltouchar – oavsett om det är högre eller vänstra vi gör det på. Tokig standardinställning, det borde vara föregående låt på vänstra.

OnePlus Buds Nord Blue

Andra tokerier är att den notis som kommer upp med information hörlurarnas batterinivå dels ser fruktansvärd ut grafiskt när den illustrerar de jätteblåa hörlurarna och laddcase. Det andra är att om vi trycker på notisen kommer vi inte till ovanstående inställningar utan en annan bluetooth-inställning där vi endast kan gömma hörlurarna, det vill vi ju så klart inte.

Utöver de inställningarna kan du hålla fingret på någon av hörlurarna i tre sekunder för att ansluta till senaste anslutna bluetooth-enheten och om det ringer kan du hålla inne fem sekunder på någon av dem för att dissa det inkommande samtalet.

Det går inte att justera ljudvolymen på hörlurarna men det ser vi snarare som en fördel att inte försöka få in det på touchen, det fungerar aldrig bra.

Ljud

Det är rätt trångt ljudmässigt i kategorin AirPods-kopior mellan 1000 och 2000 kronor, de låter i princip likadant hela bunten men med tanke på att OnePlus Buds tillhör de absolut billigaste så är det mycket ljud per krona. Detta trots att passformen inte är perfekt just i våra öron. Dessvärre stödjer de inte aptX eller LDAC vilket betyder att ljudet komprimeras till det sämre via Bluetooth men å andra sidan så är det nog inte bluetooth-komprimeringen som är flaskhalsen vid Spotify-lyssning med öppna hörlurar på det här sättet.

Precis som med alla hörlurar med mikrofonen på ett skaft ovanför kindnivå så fungerar det inte alls för oss att prata i telefon med dem. Men det är delvis indviduellt.

Batterifodralet har ej induktionsladdning.

OnePlus Buds Nord Blue

Utseende

Nu tänker vi inte nämna ordet som börjar på A och slutar på S igen utan i stället fokusera på färgen. Det känns som att OnePlus alltid har normala färger plus ett konstigt och utstickande färgval. Så även i detta fallet, bredvid fullt rimliga grått och vitt har man luktat lite för mycket på något starkt och trippar i väg med en väldigt blå färg.

Vi har tidigare jämfört den med Polestar-blått aka “Swedish Racing Green” men nu börjar en hitta det lite överallt, på resväskan på fotot längst upp, på sonens cykelhjälm. Men det jag gillar med hans cykelhjälm och resväskan är att man ser dem på ganska långt avstånd, men just den egenskapen är kanske inget jag tänker att mina hörlurar behöver ha, särskilt inte när de sitter i öronen.

OnePlus Buds Nord Blue

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!