Digital Livsstil

OpenAI planerar en prenumerationsmodell för ChatGPT

Varför inte bara fråga ChatGPT?

ChatGPT Professional kan vara vägen fram för skaparna av AI-tjänsten.

OpenAI som ligger bakom ChatGPT-chattboten har börjat närma sig olika sätt att tjäna pengar på sin programvara. Det är ganska naturligt med tanke på att företaget betalar miljontals dollar varje månad för att hålla igång chattboten i den gratisform den är i just nu.

OpenAI skrev i sin Discord kanal att det nu finns en kölista för vad företaget kallar “ChatGPT Professional”. Det ska vara en “experimentell” betalversion av ChatGPT vilket innebär att betalfunktionerna kan komma att ändras framöver. OpenAI säger att fördelarna med ChatGPT Professional nu kommer vara att den är “alltid tillgänglig”, erbjuder “snabba svar” utan begränsningar och kan ge användare “minst” dubbelt så många svar per dag jämfört med gratis versionen av chattboten.

OpenAI söker för närvarande 10 miljarder dollar i finansiering från Microsoft, som har varit en nära partner till företaget tidigare. Det rapporteras att dealen skulle innebära att Microsoft skulle kunna få 75% av OpenAIs vinster till dess att den ursprungliga investering är återbetald. OpenAI erbjuder redan betald tillgång till vissa av sina programvaror, som bildgeneratorn DALL-E.

Tänk på att detta är ett tidigt experimentellt program som kan komma att ändras, och vi gör inte betald pro-åtkomst allmänt tillgänglig för närvarande.

Här kan ni anmäla intresse för att få möjlighet att testa ChatGPT Professional

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!