Digital Livsstil

Operatörerna Tre och Telenor kan slås samman

Två giganter blir en

De två operatörerna Tre och Telenor för just nu samtal om att eventuellt slå ihop sig till ett och samma bolag rapporterar Financial Times.

CK Hutchison, ett bolag från Hong Kong äger 60 procent av Tre och de andra 40 procenten äger Investor. Financial Times rapporterar att CK Hutchison för samtal med Telenor för att eventuellt slå sig samman. Planen är att en sammanslagning ska göra att de kan plocka fler marknadsandelar i Europa och Telenor och eftersom konkurrensen minskar blir det även lägre kostnader för att underhålla och bygga nät.

CK Hutchison säger även att en sammanslagning av Vodafone och brittiska Tre är mer eller mindre klart och om allt går i lås kommer de bli en av de största spelarna i Storbritannien. Här i Sverige har både Telenor och Tre lågprisoperatörer (Hallon och Vimla) och vad som skulle ske med dessa i en sammanslagning återstår att se. Att stora bolag blir större gynnar sällan konsumenten då konkurrens är bra för att hålla priserna nere så om affären går i lås kan det bli dyrare med abonnemang i framtiden.

Via Telekomidag

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!