Sponsrat inlägg

Philips Hue Bluetooth – Behöver vi verkligen en brygga längre?

Zigbee FTW!
Hela detta inlägg är en annons för Philips Hue

En fråga som kan uppstå när man överväger att köpa smartbelysning är varför man behöver en brygga som är ansluten till routern för att styra sina smarta lampor. Skulle det inte vara enklare och smidigare att bara använda direktstyrning via Bluetooth eller Wi-Fi?

Advertisement

Om du endast vill kontrollera enskilda lampor, till exempel i sommarstugan eller i ett enstaka rum, behöver du faktiskt ingen brygga för dina Philips Hue-lampor, eftersom de också stöder direktstyrning med Bluetooth.

Kom igång med smart belysning – Philips Hue startpaket

Men tro det eller ej, det är ingen slump att vi har utvecklat vårt Hue-ekosystem med en brygga i centrum. Hue Bridge öppnar upp för flera viktiga funktioner som vi vet att ni läsare av Teknikveckan uppskattar. Här är några av dem:

  • Hue Bridge använder Zigbee-teknik, som har längre räckvidd och bättre stabilitet än Bluetooth. Du kan enkelt kontrollera dina lampor från olika rum eller till och med när du är utanför ditt hem. Du kan ansluta upp till 50 ljuskällor utan risk för överbelastning och med minimala fördröjningar.
  • Bryggan möjliggör även användning av mer avancerade funktioner som schemaläggning, gruppering av lampor och tredjeparts plugins. Du kan också effektivt automatisera belysningen med rörelsesensorer och våra nya dörr- och fönstersensorer.
  • Väldigt viktigt för husefriden är att du med Hue Bridge även kan styra din belysning om ditt Wi-Fi dör! (funkar med Hues egna knappar och fjärrkontroller)

Andra viktiga fördelar är möjligheten att koppla din belysning till Amazon Alexa, Apple Home och Google Assistant, eller för den delen alla de smarta hem-produkter som stödjer Matter-protokollet. Skriv gärna i kommentarerna om det är något ni vill veta mer om eller ifall ni har andra frågor kring Philips Hues produkter.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!