Pryl

Philips var en hemelektronikjätte men vad hände sen?

Intressant genomgång visar på vilka satsningar som gick fel för företaget

Företaget Philips har varit med i många år och drivit på innovationen inom en mängd områden. Men sedan hände något och företaget är inte lika omtalat numera.

Nederländska elektronikföretaget Philips är för många teknikintresserade människor synonymt med produkter inom en mängd olika områden. Många är vi som i barndomen suttit framför en Philips TV, spelat in blandband på vår kassettbandspelare och slängt in en CD-skiva i spelaren från samma företag och säkerligen också rakat fejset med en patenterad teknik från nederländarna. Det är sedan flera år också känt att området för belysning numera är en del av Signify (Philips Hue & WiZ) och att deras tv-apparater egentligen tillverkas av TPVision men alla de andra produkterna då?

I detta videoklipp får vi en genomgång från hur det såg ut, vad som hände inom olika områden och hur det ser ut i dagsläget – mycket intressant faktiskt kring ett varumärke som vi alla säkert har en relation till.

Vad är ditt första Philips-minne och vad har du för relation till företaget idag? Mitt första var min svarta kassettradio som köptes in 1977 för 349 kronor och som faktiskt lever kvar uppe på vinden i en låda…

Källa: TechAltar

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!