Gaming

Project Leonardo är en PlayStation-kontroll för funktionsnedsatta

Sony visade upp den inatt på CES

Sony höll låda inatt, svensk tid på CES-mässan och en av nyheterna är Project Leonardo som är en ny spelkontroll för funktionsnedsatta.

Handkontrollen är modulär och går att anpassa precis som man själv vill ha den för att kunna spela sina favoritspel. Det går att använda den som fristående kontroll eller koppla ihop den till antingen en till Project Leonardo-kontroll eller en DualSense-kontroll. På sidan av kontrollen finns fyra 3,5 mm-uttag där det går att koppla in andra externa tillbehör så som specialomkopplare, analoga spakar och mycket mer.

Det är inte bara själva hårdvaran som går att få till som man vill utan även knapparna kan programmeras efter eget tycke. För att slippa programmera om knapparna varje gång beroende på vilket spel man spelar så går det även att spara olika kontrollprofiler. På så sätt kan du ställa in knapparna för till exempel bilspel och sedan spara profilen. När du blir sugen på att spela något annat så laddar du bara in en ny profil baserat på spelet du ska spela.

Den modulära kontrollen är fortfarande under utveckling och de samlar fortfarande in synpunkter på hur kontrollen kan förbättras ännu mer. Sony nämner ingenting om när kontrollen kan tänkas komma men det borde ske under 2023.

Källa: PlayStation

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!