Smarta Hem

Remootio lanserar garageportsöppnare för Apple Home

Fungerar även med Google Home, Amazon Alexa och Samsung SmartThings

Att enkelt och bekvämt kunna öppna sin garageport via app eller smartklocka är skönt och smart. Nu lanseras Remootio 3 som även har stöd för Apple Home.

Remootio 3 är en uppdaterad version av företagets lösning för att kunna öppna motoriserade grindar och garageportar via de vanligaste plattformarna. Den nya versionen är nu kompatibel med Apple Home och kan även styras av Google Home, Amazon Alexa och Samsung SmartThings. Remootio 3 ansluts till din befintliga garageportsmotor och dyker sedan upp i respektive app. Den kommunicerar via Wi-Fi och Bluetooth och har stöd för geolokalisering vilket innebär att

Precis som liknande lösning från Meross så används en kabelansluten sensor som håller koll på om garageporten är stängd eller öppen. På hemsidan finns en sökfunktion där det är möjligt att se om ens befintliga garageportsmotor är kompatibel med Remootio 3. Via den egna appen är det också möjligt att dela ut digitala nycklar så att besökare kan öppna och stänga antingen garaget eller grinden.

Remootio 3 använder 256-bitars end-to-end kryptering vid kommunikation med användarens iPhone för ökad säkerhet. Ta gärna en titt på videoklippet nedan (som dock har ett par år på nacken).

Rekommenderat pris är 119 amerikanska dollar och Remootio 3 kan köpas direkt från företagets hemsida.

Källa: HomeKit News

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!