Smarta Hem

Ring kombinerar sitt larm med en Eero router

Vissa modeller av Ring Doorbell får dessutom stöd för paketdetektering

Ring som ägs av Amazon passade på att visa upp lite nyheter vid dagens event. En av dessa var ett kombinerat larm och router vilket ökar funktionaliteten i hemmet.

Företaget Ring som primärt är kända för sina övervakningskameror och dörrvideoklockor har även hemlarm i sin portfölj. Idag presenterades Ring Alarm Pro som är en premium-modell av deras befintliga hemlarm som finns att köpa via olika återförsäljare (även här i Sverige). Här har man kombinerat hemlarmet med en router från företaget Eero (som också ägs av Amazon) vilket ska skydda både hemmet och ditt nätverk.

Ring Alarm Pro

Hemlarmet är modulbaserat och det ska gå att köpa till olika batteripack som kan fixa uppkopplingen och funktionaliteten vid eventuella strömavbrott, upp till 24 timmar. Då det är ett premium-larm så krävs givetvis lite premium-funktioner och kostnader för detta. Abonnemanget Protect Pro fixar molnlagring, professionell övervakning, Alexa Guard Plus, dygnet runt-backup för dina säkerhetsenheter samt ett abonnemang på Eero’s säkerhetslösning. Dock är detta bara tillgängligt på amerikanska marknaden men intressant att man väljer att kombinera en Wi-Fi 6 router med ett hemlarm vilket minimerar en del av prylarna i ditt hem.

Ring Alarm Pro

Rekommenderat pris för Ring Alarm Pro är USD 250 och då tillkommer USD 20 för abonnemanget Protect Pro.

Paketdetektering för Ring dörrvideoklockor

En annan nyhet som presenterades är att Ring Doorbell nu får stöd för paketdetektering, dock bara för Pro 2 samt 2020-års modell, Ring Video Doorbell. Uppdateringen ger smarta notiser vid paketleveranser, lite på samma sätt som i nya Nest Doorbell eller i Apple HomeKit. Att fler modeller inte får uppdateringen beror mestadels på att kameralinsen inte kan detektera paket då betraktningsvyn är för snäv och inte visar upp området framför dörren. Paketuppdateringen ska börja rullas ut i USA och internationellt idag så med lite tålamod ska den dyka upp snart.

Källa: Engadget

 

 

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer