Övrigt

Rykte: Apple lanserar fläktlös Macbook Air med 12″ retinaskärm

Macrumors rapporterar om en forumtråd på WeiPhone.com av en forumanvändare som tidigare visat sig ha koll på Apples framtida Macbook-planer, bland annat genom att visa bilder på Macbook Pro 13″ med retinaskärm innan den var lanserad. Nu säger sig personen i fråga har nya uppgifter om Apples kommande modeller.

Personen skriver att Apple kommer att lansera en fläktlös Macbook Air med en 12″ retinaskärm. Denna dator ska dessutom ha en ny trackpad-desgin som gör avkall på den mekaniska knappen. Sedan tidigare är det känt att Apple fått ett patent om just en klickfri trackpad. Apples patentansökan skickades dock in redan 2009, men beviljades så sent som i januari i år. Även om den mekaniska knappen enligt patentet kan tas bort erbjuds det en annan slags taktil feedback, så att ett klick ändå ska kännas fysiskt.

Om denna 12-tums-Macbook ska ersätta någon av de nuvarande Air-modellerna nämns det inget om – men med tanke på att 11-tumsmodellen de fakto har en skärm som är 11,6 bör Apple – om detta rykte visar sig bli verklighet – ersätta modellen med denna nya 12-tumsmodell. Enligt forumpostaren kommer den nya modellen att lanseras “snart”.

Samma person skriver även att de nuvarande Macbook Pro-modellerna inte kommer att få någon uppdatering förrän tidigast i september i år, samt att Apple iWatch-produkt fortfarande är på prototypstadiet.

[via: http://www.macrumors.com/2014/03/21/12-macbook-air-updates-iwatch/ “Macrumors”]
[source: http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbbs.weiphone.com%2Fread-htm-tid-7794699.html “Weiphone” (Google Translate), http://appleinsider.com/articles/14/01/21/apples-new-trackpad-patent-replaces-click-button-with-force-sensors-adds-tactile-feedback “Apple Insider”]

[related]Fler rykten[/related][display-posts tag=”rykte” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!