Apple

Så här fungerar sensorerna i HomePod med 16.3

Nu kan både temperatur och luftfuktighet i högtalarna användas i Apple Home

Vid dagens produktsläpp av en nygammal Apple HomePod tillkännagavs också en annan nyhet. Nu ska sensorerna i HomePod mini väckas till liv med uppdateringen 16.3 nästa vecka.

Nyheten om att Apple ska aktivera temperatur- och luftfuktighetssensorerna i HomePod mini dök upp efter att den större modellen av HomePod presenterats idag. Detta innebär att om du har en HomePod mini i ett rum så kommer denna att kunna visa aktuell temperatur och luftfuktighet i det rum där den är placerad. Dessa värden kan då med fördel användas för att trigga automatiseringar i Apple Home istället för separata sensorer. Huruvida detta minskar mängden fristående sensorer blir upp till var och en användare men visst skulle det vara trevligt med lite mindre enheter i det smarta hemmet.

Apple poängterar dock att dessa sensorer kan visa fel värden om en högtalare spelat musik på hög nivå under en längre tid. Då blir högtalaren varmare vilket kan påverka sensorn så helt tillförlitlig blir den kanske inte beroende på hur musiken konsumeras i hemmet.

Ta en titt på videoklippet där hemsidan HomeKit Authority gjort en snabb genomgång av hur det ser ut i Hem-appen.

Hur ska du själv göra, skickar du ut extraprylarna på Tradera så snart uppdateringen släppts?

Källa: HomeKit Authority

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!