Övrigt

Så många lyssnar på Podcasts i Sverige

Emil AnderssonIsobar Sweden har tagit redo på vilka och hur många av oss svenskar som lyssnar på Podcasts, eller Podradio som det också kallas.

Det visar sig att det är ganska många. Siffran är 1,53 miljoner men då är inte personer under 16 år med i undersökningen så några till är det även om den åldersgruppen förmodligen står för en mindre del. Flest är det i åldersgrupperna 20-34 år. Under 20 år faller det snabbt av och det det är heller inget populärt medium hos pensionärer.

podcasts_alder

De som i största andel lyssnar på Podcasts är de utan inkomst (studenter) och höginkomsttagare. Gemensamt är dock en hög utbildningsgrad. Majoriteten lyssnar tyvärr bara någon gång/månad med någon gång/vecka är som tvåa.

podcasts_nar

Läs hela inlägget Vilka lyssnar på Podcasts egentligen?

Vi här på Array.se har även våra egna Podcasts i form av Slashat och Macradion som du gärna får lägga till i ditt Podcast-lyssnande. Slashat som är en svensk teknikpodcast sänds även live varje tisdag med förstack från 19.30 medans Macradion som endast finns i ljudform är en djupdykning i Apple-världen.

Bilder från Isobar.

Uppdaterat 2014-11-04:
Informationen finns inte längre kvar hos Isobar men kan läsas här och det har också tillkommit lite nya siffror – Podcastlyssnare i Sverige 2014 – vilka är de?

[source: http://www.isobarsverige.com/se/news/2014/3/4/vilkalyssnarpapodcastsegentligen/ “Isobar Sweden”]

[related]Podcast-appar[/related]

[display-posts id=”85183, 82060, 77894, ” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!