Ljud & Bild

Så ser nya fristående ljudkontrollen till IKEA Symfonisk ut

Gör musiken Styrbar

Ikea Styrbar ljudkontroll ersätter den gamla Trådfri Symfonisk-kontrollen för ljud. Tack vare nya Home Smart-appen kan vi se hur den kommer se ut.

Ikea har en smidig liten ljudkontroll som fungerar med Symfonisk-högtalarna samt alla Sonos-högtalare av modernare snitt. Namnet är “Symfonisk Ljudkontroll” på Ikeas webbsida. I Home Smart-appen heter den däremot Trådfri Ljudkontroll. Genom att vrida hjulmekanismen höjer och sänker vi ljudet på det vi spelar. Trycker vi nedåt en gång pauser vi och två gånger för ny låt precis som vi kan förvänta oss.

Denna kontroll är emellertid på väg att utgå då Ikea vill att vi skall använda produkter med uppladdningsbara batterier. Den gamla kontrollen använder knappcellsbatterier som ej går att ladda.

Ikea Styrbar Ljudkontroll

Därmed är en ny ljudkontroll på gång. Redan nu kan vi se hur den ser ut via nya Home Smart-appen. Den kom i samband med lanseringen av nya hubben Dirigera. I stället för ett hjul att snurra på är det ett gäng knappar på ovansidan i stället. På undersidan ser den ut som lampkontrollen med samma namn – Styrbar.

Styrbar-kontrollerna inkluderar ej batteri. De använder 2 stycken AAA-batterier. Det är alltså de mindre varianterna av de två vanligaste batterityperna vi har i vårt hem. De större heter AA-batterier.

Se också vår genomgång av Ikea Dirigera-hubben och nya Home Smart-appen

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!