Recensioner

Samsung Galaxy A80 – Flippad lösning på otydligt problem

Saknar vi verkligen en bra framkamera?
Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen, Netonnet, Telenor & Tre

Samsung A80 är företagets första försök att slopa flärpen, sensorbaren, punch hole eller droppen, kärt barn har många namn, på framsidan och i stället är det kameran på baksidan som åker upp och vänder sig framåt vid behov.

Frontkameran på Samsung Galaxy A80

A-serien är Samsungs budget och mid-range-modeller och första frågan som ställs är varför man introducerar en sådan funktion på en telefon som antagligen aldrig kommer vara längst fram i vare sig de fysiska eller digitala butikshyllorna. Svaret är väl lika enkelt som tråkigt – det här är inte en teknik bolaget är tillräckligt självsäkra på att satsa och ta betalt via flaggskeppsmobilerna.

Med all rätt. Efter den inledande förtjusningen med en ny leksak som dessutom är rätt snygg, och har fördelen med runda baksida men inte rundade skärmkanter på framsidan framgår det rätt snabbt att Samsung har fått offra rätt mycket för att kunna prissätta den hyfsat rimligt.

Framssidan på Samsung Galaxy A80

Mycket offras för en funktion

Den har en något långsam systemkrem i form av Snapdragon 730 i sig, inte Android för fyra år sedan-långsam, men ändå märkbart långsam. Den saknar ip-klassning och induktionsladdning. Den kommer endast med 128 GB utrymme och 8 GB ram. Den har en helt värdelös fingeravtrycksläsare och batteriet är på endast 3700 mAh. Ingen av sensorerna i trippelkamerasystemet har optisk stabilisator.

Frontkameran på Samsung Galaxy A80

Enda fördelen du har med telefonen är att du får de fina bakkamerorna framåt för dig som vill ta lite mer högupplösta och detaljrika selfies än i vanliga fall. Men frågan är om det ens finns behov av det när Instagram och Snapchat ändå förlitar sig på filter och små skärmar framför högupplösta bilder. En annan lustig sak är att alla lägen som kameran kan använda sig utav bakåt inte följer med när du vänder kamerorna. Lustigast av allt är att en av de sakerna som inte följer med är nattfotoläget.

Samsung Galaxy A80

Tuff marknad

Den är i princip en Galaxy A70 med ett speciellt kamerasystem men det är en telefon som säljs för 4500 kr. Samsung Galaxy A80 kostar runt 7000 kronor. Det finns en myriad av toppmodeller i den prisklassen inklusive Samsung S10e. Lägger du till några hundralappar till är du uppe i de riktiga flaggskeppen med Samsung S10 i täten.

Samsung Galaxy A80

 

Se också vår videorecension!

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!