Ljud & Bild

Samsung lanserar årets TV-nyheter i Sverige

Släpper även nya soundbars

Idag lanserar Samsung årets nyheter av sina tv-apparater i Sverige. Bland funktionerna som sticker ut hittar vi givetvis en del som baserar sig på AI.

Samsung lanserar idag årets tv-nyheter på den svenska marknaden. De nya modellerna har utrustats med funktioner som använder AI i olika sammanhang; AI Energy Mode hjälper till att övervaka tevens energiförbrukning och AI-processorer skalar upp bildkvaliteten.

Samsung Neo QLED QN900D 8K

Samsung Neo QLED QN900D 8K är flaggskeppsmodellen som kommer med en NQ8 AI Gen 3-processor som åttadubblar antalet neurala nätverk vilket ger fina detaljer med skärpa och precision. Den har dessutom 8K AI Upscaling Pro för uppskalning av media, AI Motion Enhancer Pro som identifierar sport och visar bollar och puckar tydligare samt Active Voice Amplifier Pro som framhäver dialoger från bakgrundsljud.

Denna modell är också utrustad med Infinity Air-stativet som har en vinklad spegel som ger intrycket av att teven svävar i luften. Smalare kanter runt skärmen ska bidra till en bättre tittarupplevelse. Storlekar på denna modell är 65″, 75″ samt 85″ och priserna börjar på 64 999 kronor.

Samsung S95D 4K

En modell med OLED-skärm som är 20 procent ljusstarkare än tidigare modeller men med bibehållen svärta och färgnoggrannhet via AI-teknik. Skärmen är dessutom utrustad med OLED Glare Free-teknik som minskar reflektioner.

Rekommenderat pris för Samsung S95D 65’’ är 39 999 kronor och den finns även i storlekarna 55’’ och 77’’.

Samsung Neo QLED 4K QN95D

En tv utrustad med NQ4 AI Gen 2-processor som erbjuder AI-driven 4K. Den har 4K AI Upscaling som ger innehåll med lägre upplösning extra skärpa. Fungerar även för gaming med AI Auto Game Mode som känner av vilken typ av spel som tar plats på skärmen och automatiskt ändrar inställningarna utifrån detta.

Samsung 4K QN95D finns i storlekar mellan 55 och 85 tum, där 65-tums-modellen säljs för ett rekommenderat pris på 39 999 kronor.

Samsung The Frame

I företagets lifestyle-sortiment av tv-modeller så uppdateras även The Frame med en ny utforskande funktion för konst-streaming. Denna uppdatering innebär att Samsung nu varje månad presenterar 20 handplockade verk från framstående konstnärer och institutioner, som kan visas som ett bildspel på The Frame – helt utan extra kostnad.

Samsung Soundbars 2024

I samband med släppet av nya tv-modeller så får vi också se nyheter i sortimentet av soundbars. Toppmodellen Q995D har ett 11.1.4-kanals-system och stöd för Dolby Atmos för ett 3-dimensionellt omslutande surroundljud. För gamern finns HDMI 2.1 pass through för koppling av spelkonsoler med 4K@120Hz. Private Rear Sound gör det möjligt att se på tv utan att störa resten av familjen – detta genom att spela upp tv-ljudet på de bakre högtalarna. Rekommenderat pris för Q995D är 16 999 kronor.

S-serien utökas med en mindre modell; S700-serien där S710D (svart) och S711D (vit) är anpassade för mindre tv-modeller. Dessa nya modeller kompletterar S811D/S810D och rekommenderade pris för dessa är 8 999 kronor för de större och 6 999 kronor för de mindre.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!