Pryl

Samsung presenterar biometriskt kort

Fingeravtrycksläsare ska göra transaktioner säkrare

Säkrare betalningar är något Samsung fokuserat på med sitt nya biometriska kort. Inbyggd fingeravtrycksläsare ser till att bara du och ingen annan kan nyttja kortet.

Samsung Biometric Card IC är en allt-i-ett lösning med fingeravtrycksläsare som ska förbättra köpupplevelserna för oss. Det nya kortet sägs ha högre säkerhet tack vare en inbyggd fingeravtrycksläsare som ser till att ingen annan än den person kortet är utfärdat till kan använda det.

Fingeravtryck innebär att användaren får en kod mindre att hålla i minnet när det gäller betalningar. Det behövs således varken kod eller signatur för att genomföra en betalning. Fingeravtrycksläsaren ska dessutom kunna detektera försök till avläsning med till exempel falska fingeravtryck.

Tre olika uppsättningar av fingeravtryck kan lagras på kortet. Vid betalning skannas fingeravtrycket och jämförs med de som finns lagrade på kortet varpå betalningen godkänns. Givetvis är allt krypterat för maximal säkerhet.

Frågan är bara hur pass intressant detta är då många överger sina fysiska kort till förmån för betalningar via mobiltelefonen – vad tror du?

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!