Kultur

Sarah Dawn Finer väcker nytt liv i “Glöggen heter Blossa”-låten

B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa!

Det finns nog inte en svensk som inte någon gång har gått och sjungit “B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa” och nu har Sarah Dawn Finer väckt nytt liv i låten.

Julen är snart här och snart kommer Blossa dyka upp i varannan reklamfilm på tv’n som vanligt men istället för den klassiska versionen som släpptes 1993 så har nu Sarah Dawn Finer gjort sin egna tolkning på låten.

Känslorna vi ville förmedla när vi gjorde vår tolkning var passion, glädje och värme. Det var en rolig utmaning att få göra något helt nytt med jingeln, samtidigt som vi fick till ett slut där man känner igen den gamla klassiska melodin. Vem vet, kanske kommer man gå och sjunga på denna version nästa gång man är på glögghumör, säger Sarah Dawn Finer.

Den nya versionen som ni kan lyssna på ovan skiljer sig en hel del från originalet och har istället en gospel-soul-pop-stil. Blossa valde 2018 att inte köra den klassiska låten utan då var det istället Miss Li’s låt “Den blomstertid nu kommer” som blev ledmotivet så nu fyra år senare hälsar vi den gamla klassikern välkommen tillbaka.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!