Recensioner

Satechi har laddaren som blir din bästa vän på skrivbordet

Laddar inte bara snabbt utan minskar också härvorna av laddkablar och kontakter

Räck upp en hand om du har ett gäng laddare i hemmet och tycker det är rörigt! Lös det med hjälp av en liten laddare från Satechi som dessutom laddar snabbt.

I takt med att vi skaffar allt fler prylar till våra hem ökar många gånger också antalet laddkablar och strömadaptrar. Vissa gör nätt och jämnt vad de ska och ibland häpnas man när någon överraskar genom att ladda lite snabbare. Men, hav förtröstan då det finns en liten, snygg och mycket praktisk lösning på ditt laddproblem i hemmet. Nya Satechi 165W USB-C 4-Port PD GAN är en bordsladdare med fyra USB-C portar med fokus på att ladda mycket och snabbt. Vi fick över ett recensionsexemplar och har nu testat denna praktiska laddare i ett par veckors tid och läs vidare här för att se vad vi tycker om den.

Förpackning & innehåll

Precis som med många andra produkter från Satechi så ser vi att det rör sig om en produkt där kvalitet och detaljer fått lite extra kärlek. Visst, det är förvisso en laddare men den behöver för den sakens skull inte se illa ut. Den påminner lite om en hårddisk där den vilar i sin stilrena hållare. Vi ser att den har fyra stycken portar av typen USB-C vilket mer eller mindre är en standard nuförtiden när fler och fler överger micro-USB.

Satechi 165 W USB PD GAN Charger

Baksidan av förpackningen visar snabbt och enkelt hur du kan använda laddaren. Som synes är den relativt liten och slinker enkelt ner i en datorväska vilket gör den perfekt att även ta med sig på tjänsteresan eller semestern.

Total uteffekt ligger på 165 W och laddaren använder sig av GaN-teknik vilket står för Gallium Nitride. Fördelen med GaN-teknik är att du kan ladda flera enheter effektivare och snabbare jämfört med äldre typer av laddare. Tekniken medför också att laddare med högre effekt kan förpackas i ett mindre format.

Satechi 165 W USB PD GAN Charger

I förpackningen finner vi själva laddaren, en strömkabel, en litet ställ till laddaren samt en minimal manual. Logotypen finns tryckt på ena sidan, hyfsat diskret trots storleken.

Satechi 165 W USB PD GAN Charger

Så här ser laddaren ut när den placeras i det medföljande bordsstället.

Satechi 165 W USB PD GAN Charger

Baksidan av laddaren visar upp de olika konfigurationerna som kan användas för att ladda dina prylar. Kombinera lite som du vill så länge det inte överstiger 165 W.

Satechi 165 W USB PD GAN Charger

Användning av Satechi 165W USB-C PD GAN i vardagen

Tillhör du kategorin människor som varje dag släpar med dig dator, mobiltelefoner, hörlurar och annat som behöver laddas mellan varven är Satechi 165W USB-C 4-Port PD GAN-laddaren en smart investering. För egen del så laddas det hela tiden en MacBook Air, en iPhone, en Redmi och AirPods för att nämna det vardagliga.

De fyra portarna kan användas enligt följande vid laddning: 100 W, 100 W/60 W, 60 W/60 W/45 W eller 100 W/30 W/30 W, 60 W/45 W/30 W/30 W, upp till 165 W totalt. Laddaren anpassar sig dessutom utifrån de produkter som ansluts vilket är praktiskt.

Satechi 165 W USB PD GAN Charger

En stor fördel med denna laddare är att du kan lägga bort de vanliga strömadaptrarna och bara koppla in laddkablarna direkt i den. Tro mig, det är en fröjd att slippa släpa med x antal kontakter bara för att kunna ladda när det behövs. Givetvis blir det också en stor fördel när laddningen går snabbare. I mitt fall så använder jag fortfarande lite väl långa laddkablar men jag har inte hunnit köpa på mig kortare USB-C kablar – då blir det genast lite mindre rörigt på skrivbordet.

Satechi 165 W USB PD GAN Charger

Som ses på bilden ovan så kan laddaren placeras i bordsstället och sedan ansluter du bara de produkter som behöver laddas. Nu är det lite stilistiskt upplagt här för så ser det inte ut i vardagen men det blir lättare att få en överblick av hur det fungerar.

Satechi 165 W USB PD GAN Charger

Det finns totalt fyra USB-C portar på laddaren vilket täcker de flesta användares behov när det gäller laddning. Dessutom så är det inte alltid som du behöver ladda alla prylar samtidigt så du klarar dig ganska bra med denna. Att den kostar strax över tusenlappen ska inte ses som avskräckande – jämfört med en kabel eller två från Apple så har du redan räknat hem investeringen. För det är vad jag vill kalla denna – en investering som inte bara kan effektivisera din vardag. Väljer du att ha den permanent installerad så får du också fler lediga uttag och ett lite snyggare skrivbord eller laddplats i hemmet.

Satechi 165 W USB PD GAN Charger

Det är inte nödvändigt att använda bordsstället, den kan även ligga plant på skrivbordet när du laddar. Ovanför laddportarna finns en blå LED-diod som lyser när laddaren är ansluten till elnätet. Med denna smarta laddare från Satechi slipper du välja mellan vad som ska laddas och framför allt så går det snabbare att ladda upp dina prylar. Win-win med andra ord.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!