Recensioner

Satechi USB-C-adapter – räddare i och för Apple-nö(r)den

TYPE-C MULTI-PORT ADAPTER 4K WITH ETHERNET

Få bolag har en tendens att skapa framgång bland annars något obskyra produktkategorier som Apple. I samma ögonblick som de slopade traditionella USB-portar, skärmutgångar och minneskortläsare tillförmån för Thunderbolt 3 och USB-C (som delar samma kontakter) så steg en rad tillverkare fram i frontlinjen och visade alternativ.

Vårt favorit-bolag i sammanhanget Apple-design som inte är gjort av Apple – Satechi ställde sig allra längst fram och har genom åren visat upp en rad olika adaptrar för ändamålet och vår favorit är helt klart den vid namn “Satechi USB-C Multi-Port Adapter 4K Gigabit Ethernet”.

Det vi får här är en klump i metallhölje som ger oss tre USB-A-portar, en HDMI-utgång, en 1 Gbit ethernet-utgång, SD- och micro-SD-kortläsare samt en USB-C-utgång och den kopplas in med sladd till USB-C-ingången på din dator. Det behöver inte på något sätt vara en Mac.

Rent krasst önskar vi att vi aldrig behövde använda den här produkten, för det är oftast bara kort-läsarna som vi behöver använda oss av. Resten av tillbehören vi använder är nästan alltid USB-C och Thunderbolt inklusive skärmen. Just skärmar blir lite av ett gissel med dessa adaptrar, att koppla in en då och då fungerar helt ok men då USB-C bara har bandbredd till 4K med 30Hz så blir det lite mer lagg i gränssnittet än vad vi skulle önska.

Men skall vi ha en adapter så föredrar vi en som har alla kontakter vi behöver för stunden, särskilt på event och mässor där det trådlösa nätverket är överbelastat har vi fått ett glädjerus när vi kommer på att vår kortläsare också har en Ethernet-kontakt.

Adaptern på bilden är dess storebror som upptar två USB-C-kontakter på datorn.

Adaptern på bilden är dess storasyskon som upptar två USB-C-kontakter på datorn. Det är det som krävs för att kunna köra 4K i 60Hz via USB-C och HDMI.

Men de tre USB-A-kontakterna har vi aldrig behövt ha samtidigt och de kunde med fördel bytt ut en sådan mot en extra USB-C för de där rackarna tenderar till att ta slut för oss som gått all in på den standarden. Fint dock att den skickar vidare strömmen från laddkabeln om du väljer att ansluta USB-C-adaptern i mellan vilket frigör de övriga USB-C-kontakterna på datorn.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!