Övrigt

Senaste bluffen: Vill ha betalt för paket som inte finns

Du skall inte betala för paket som fastnat på postterminaler som inte finns
Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Nikka Systems

Bluffmakare hittar ständigt på nya försök att få oss att betala för saker vi inte beställt. Nu senast försöker någon eller några härma Postnord genom att skicka ut SMS som säger att vi har paket som väntar på postterminalen i Göteborg.

Enda gången du får SMS från Postnord om paket som skall betalas för att få ut det är vid import. Enligt Postnords presstjänst finns det endast importterminaler i Malmö och Stockholm. Då finns det även med foton på paketet och företrädesvis Swishar du för detta direkt till Postnord som mottagare.

Falskt Distmeddelande

För att få det måste vi betala 49 kronor. Klickar vi oss vidare riskerar vi inte bara de 49 kronorna utan också att hamna med ett abonnemang på 750 kronor på en bluffhälsotjänst. Behöver vi säga att det inte sedan kommer något paket?

Uppdaterat: Bedragarna passar också på att prångla på dig push-notiser med Casino-reklam om du godkänner sådana när du går in på sidan.

Via Nikka Systems.

[highlight]Annons: Köper du Bli Säker från Karl Emil Nikka får du 25% rabatt och gratis frakt med koden “Teknikveckan”.[/highlight]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!