Apple

SharePlay hittar in i macOS Monterey 12.1

T som i tillsammans

Igår släppte Apple en drös med uppdateringar till deras produkter och i macOS Monterey 12.1 lades nu stöd för SharePlay till så du kan titta på saker med dina vänner fast ni inte befinner er på samma plats.

Med SharePlay till Mac kan vi nu starta ett FaceTime-samtal med till exempel en vän och titta på filmer, lyssna på musik eller dela skärmen om man vill visa något roligt. SharePlay fungerar mellan flera av Apples produkter och kan vara ett roligt sätt i dessa isoleringstider att umgås på distans. Är du sugen på att testa SharePlay så gör du följande för att dela din skärm:

  • Ring upp en person via FaceTime på din Mac och öppna en app som du vill visa.
  • I menybaren trycker du på FaceTime och sedan Screen Share.
  • Nu kan du välja vilken av dina öppna appar du skall dela eller om du vill dela hela skärmen så kan du även välja det.
  • Vill du inte längre dela din skärm så trycker du återigen på FaceTime i menybaren och väljer sluta dela.

Vill du titta på en film tillsammans med något via ett FaceTime-samtal så gör du följande:

  • Ring upp en person via FaceTime på din Mac och starta en film i Apple TV-appen.
  • Både du och personen du ringde upp får nu upp kontroller så ni båda kan starta, pausa, spola tillbaka eller spola framåt. Vill ni snacka lite under filmen så justeras ljudet automatiskt så volymen på filmen sänks om någon säger något.
  • Vill ni se varandra samtidigt som ni tittar på filmen så kan man även välja “split view” så man ser personen på halva skärmen och filmen på den andra halvan.

macOS Monterey 12.1 finns ute nu och vill du uppdatera till senaste versionen så kan du trycka på äpplet längst upp till vänster i menybaren, välj om den här datorn, och sedan systeminställningar och till sist programuppdatering.

 

Läs mer
Inga inlägg!