Recensioner

SodaStream Duo – en dubbel bubbelfest

Glas eller plast spelar ingen roll!

SodaStream har släppt tre nya kolsyremaskiner och vi har spanat in SodaStream Duo som kan kolsyra både glas- och plastflaskor.

Rostfritt stål och en hel del plast

Duo är SodaStreams första kolsyremaskin som man kan ha både glas- och plastflaskor till och på grund av detta är maskinen lite större än normalt. Anledningen till detta är för att om man ska kolsyra i glasflaska så krävs något form av skydd om flaskan av någon anledning skulle gå sönder under kolsyreprocessen. Själva stommen i Duo är gjord i plast medans själva hållaren där flaskan placeras är i rostfritt stål. Designmässigt så gillar vi utseendet men hade helst sett att de hade löpt hela linan och slopat all plast och kört hela maskinen i rostfritt stål då den känns aningen plastig.

Enkelt att komma igång

SodaStream har även lanserat en ny kolsyrecylinder som de kallar Quick Connect vilket gör att vi slipper skruva in och ut cylindern varje gång det är dags att byta. På Duo kan vi lossa baksidan av maskinen och där finns ett rosa handtag som vi drar i. Därefter stoppar vi in kolsyrecylindern, drar in handtaget och stänger luckan – smidigt. För att kolsyra vårt vatten tar vi fram antingen plast- eller glasflaskan som följer med i kartongen och fyller den med vatten upp till den streckade markeringen och placerar den i hållaren. Vi trycker till den och stänger med det lilla reglaget och sedan är det bara att trycka på knappen på ovansidan för att kolsyra vattnet. Något som inte är lika kul är Duo enbart fungerar med Quick Connect-cylindrarna så det kan vara lite knepigt i början att hitta ett ställe som byter ut den.

Aarke Carbonator Pro vs SodaStream Duo

Vi har sedan tidigare testat Aarke Carbonator Pro som även den kan kolsyra direkt i glasflaskor och det finns några saker som skiljer dessa två kolsyremaskiner åt. Om vi börjar med material så är Carbonator Pro genomgående i rostfritt stål medans Duo är nästan helt i plast förutom själva hållaren för flaskan. Rent designmässigt så faller Carbonator Pro oss mer i smaken då vi dels inte har någon plast men den har även snyggare detaljer och känns mer exklusiv. Däremot så tycker vi Carbonator Pro är lite väl stor och Duo är aningen mindre vilket gör att den inte ser lika gigantisk ut i köket. En till fördel för Duo är att den kan kolsyra både med glas- och plastflaskor medans Carbonator Pro enbart fungerar med glasflaskor. Det sista är även priset. Carbonator Pro kostar 3 000 kronor medans Duo i skrivande stund pendlar mellan 900-1 200 kronor. Så vilken är då bäst? Jag skulle säga att när det kommer till att kolsyra vatten är de lika bra och antingen väljer man att betala lite mer för design eller så betalar man lite mindre och får lite mer plast. Men båda två är bra val om man är ute efter kolsyremaskin.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!