Gaming

Sony avslöjar detaljer om deras kommande VR-headset

Kommer det vara lika svårt att få tag på som PS5?

CES är i full gång och Sony har berättat lite mer om deras kommande VR-headset till PlayStation 5 som verkar bli en riktigt trevlig historia, men frågan är om det kommer vara lätt att få tag på?

PlayStation VR2 kommer ha en upplösning på 2000 x 2040 pixlar per öga jämfört med tidigare headset som hade en upplösning på 1920 x 1080 per öga. Det hela levereras i 4K HDR och synfältet (Field of View) är på 110 grader. Uppdateringsfrekvensen ligger på 90-120 Hz och headsetet har även stöd för 3D-ljud. Utöver dessa specifikationer så kommer headsetet ha stöd för vibrationer vilket kan bli en ball effekt om man får en kula i huvudet eller liknande och VR2 har fyra kameror som läser av spelarens rörelser, för att koppla ihop VR2 med din PlayStation 5 krävs bara den medföljande USB-C-kabeln.

När det kommer till Sense-kontrollerna så kommer de fungera på liknande sätt som kontrollen till PS5 där vi både har motstånd och vibrationer i knapparna. Vad detta kit kan tänkas kosta vet vi inte än men många på nätet har börjat spekulera och många tror runt 500 dollar. Sony berättade inte heller något om lanseringsdatum men vi får hoppas att de fyller på med mer detaljer inom kort. Sist men inte minst så kommer Horizon till VR-världen i det kommande Horizon Call of the Mountain som ni kan se en liten teaser för nedan:

Källa: Sony

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!