Ljud & Bild

Sony lanserar en ny mullrande ljudupplevelse

ULT Super Sound är dunka dunka

Sony har presenterad vad de säger är en helt ny ljudupplevelse. En upplevelse som rör sig om bas och energi.

Vad Sony valt att döpa ULT Super Sound, är ljud anpassat för den som är besatt av bas och skall leverera bas och energi, men samtidigt ha ett kristallklart ljud.

Tillsammans med ULT kommer också en produktserie bestående av tre högtalare och ett par hörlurar.

ULT Tower 10

Tower 10 är en partyhögtalare i rejält format och med rejäl prislapp. För 13000 kronor får vi ett torn fyllt med fyra riktade högtalare runt om för 360-ljud i toppen, två för mellanregister och en rejäl rektangulär bas.

Vi får en trådlösa mikrofon med i kartongen, vilket ska vara i klass för att kunna uppträda med. Hålla tal, köra karaoke eller till trubadurkvällen. Det går också ansluta en andra mikrofon med kabel, eller använda samma ingång för instrument eller annan ljudkälla.

ULT-produkterna kommer med en ULT-knapp där vi kan välja mellan två läget – ULT 1 deep och  ULT 2 attack bass.

Såklart har den också 360 led-ljus som anpassar sig efter musiken – eller ställs in manuellt på toppen samt hjul i botten så vi kan släpa med oss denna best. Den anpassar också ljudet från rummet den står i och kan användas för tv-ljud när vi inte har fest.

ULT Field 7

Field 7 är en mindre mer portabel högtalare med en prislapp på 6500 kronor. Ett boombox-torn med 2 högtalare för mellanregister, 2 diskanter och 2 basar, en monterad på var sida av röret. 

Denna kan vi också ta med oss på festen, var vi än är. Vi får 30 timmar batteritid och högtalaren är vatten och dammtät för att kunna ha med den till stranden.

Likaså här så anpassar sig högtalaren efter sin placering och kan till exempel höja volymen när det är högljutt i omgivningen, så att vi inte missar en enda basslinga. 

Denna har också ljus, dock något diskretare runt basarna på sidorna. Vi kan använda oss av Party Connect som gör det möjligt att ansluta upptill 100 högtalare till varandra och verkligen överrösta grannarna, vilket gäller samtliga högtalare i serien.

ULT Field 1

Field 1 är minstingen i familjen och kan tas med överallt. Denna har också IP67-klassificering och kan tas med på de allra blötaste festerna. Den är också utrustad med en extra stöttålig utsida för att tåla slag och stötar. 

Den är också utrustad med mikrofon så att vi kan ta emot samtal via blåtand. Vi får 12 timmar batteritid och laddar snabbt upp den med snabbladdning via USB-C. Finns också funktion för snabb-parning för att förenkla anslutning till en ny enhet på festen.

Field 1 kommer i färgerna svart, off-white, orange och gröngrå till priser 1800 kronor.

ULT Wear

ULT Wear är hörlurarna i serien och har hämtat det mesta från den populära WH-1000-serien. Det är ett par Noice cancelling-lurar som använder samma chip som i senaste tillskottet i WH-1000-serien, M5. 

Här får vi såklart också en ULT-knapp som är lätt åtkomlig för att snabbt kunna anpassa ljudet från låt till låt. Vi kan vara anslutna till två enheter samtidigt och LDAC för att kunna lyssna på högupplöst ljud. Vi får en batteritid på 30 timmar med NC aktiverat och 50 timmar NC avaktiverat. 

Kommer i svart, off-white och gröngrå med en prislapp på 2300 kronor. 

Samtliga produkter kan också använda sig av Sonys app för att ändra EQ och göra andra inställningar.

Via: Sony pressmeddelande.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!