Mobil

Sony lanserar två nya modeller av sina mobiltelefoner

Erbjuder batteritider på upp till 2 dagar

Två nya mobiltelefoner från Sony har presenterats där AI-teknik tar plats. Modellerna har dessutom fått en batteritid på upp till 2 dagar.

Japanska företaget Sony har idag presenterat två nya mobiltelefoner; premium-modellen Xperia 1 VI samt Xperia 10 VI. Den förstnämnda modellen använder AI-teknik för att förbättra kameran och skärmen. Kameran har fått ett nytt kraftfullt telezoomobjektiv på x7.1 som ska ge bättre bildkvalitet. Telefonen använder Bravia-teknik för bättre bildjustering.

Sensorn, Exmor T for Mobile har utvecklats av Sony med mål at ge en bildkvalitet som motsvarar den hos fullformatskameror. Kamera-appen har fått en stor uppdatering med ett användarvänligare gränssnitt. Med funktionen Sunlight Vision är skärmen 1,5 gånger ljusstarkare än tidigare modeller. Xperia 1 VI har en batteritid på upp till 2 dagar via batteriet på 5 000 mAh vilket ger möjlighet till längre underhållning vid användning. Processorn är en Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform. Stöd för snabbladdning finns också.

Den andra modellen, som är i mellanprisklassen, som presenterats idag är Sony Xperia 10 VI som även denna har upp till 2 dagars batteritid. Stereohögtalare på framsidan ska ge en bättre ljudbild för användaren. Mobiltelefonen är klädd i ett matt, mjölkvitt och halvtransparent hartsmaterial som ger en mjukare känsla. Kaplingsklassen är IP65/68 och processorn är en Snapdragon 6 Gen 1 Mobile Platform.

Baktill finns dubbla kameraobjektiv som erbjuder tre brännvidder; 16, 26, 52 millimeter. Dubbel optisk zoom finns också samt optisk bildstabilisator.

Rekommenderat pris för Sony Xperia 1 VI är 14 990 kronor och den lanseras i juni månad. Modellen Xperia 10 VI får ett rekommenderat pris å 4 990 kronor, även denna lanseras i juni.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!