Ljud & Bild

Spotify ser ut att vara nära lansering av lossless-abonnemang

Tre år senare?

Vår alldeles egna ljudtekniker Dennis Klarin blir inte riktigt kompis med Apple Music och har i över tre års tid gått och väntat på lossless till Spotify och snart kanske dagen är här.

Det var för ungefär tre år sedan som Spotify berättade att de planerar att släppa musik i bättre kvalité i form av ett lite dyrare abonnemang. Apple kom sedan och drog undan mattan för Spotify genom att erbjuda lossless-ljud till alla sina prenumeranter utan extra kostnad. Sedan dess har det varit tyst från Spotify fram tills nu tack vare lite grävande i koden till Android-appen.

I koden framgår det att det kommer gå att lyssna i upp till 24-bit/44.1kHz i formatet FLAC och tjänsten verkar kallas Spotify Music Pro. Utöver lossless-ljud så framgår det även att Spotify vill göra lyssnandet med hörlurar bättre och har någon patenterad teknologi som ska förbättra ljudet med vissa hörlurar där bland annat AirPods nämns i koden. Spotify Music Pro ser även ut att tillåta mer avancerad filtrering av typer av musik samt fler och förbättrade AI-spellistor. Vad Spotify Music Pro kan tänkas kosta framgår dock inte i koden så det återstår att se.

Via The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!