Ljud & Bild

Spotify släpper en sak till bilen

Spotify Car Thing blev verklighet!

Det har länge ryktas om att Spotify ska släppa fysisk hårdvara och nu visade det sig att allt vi hört är sant.

Flera tredjepartstillverkare har gett sig på att skapa hårdvara specifikt för Spotify som till exempel Apple iPod Shuffle-klonen som ger dig tillgång till dina sparade spellistor. Men nu har Spotify presenterat sin första egna enhet med det pricksäkra namnet Spotify Car Thing. Det är en skärm till bilen med kontroller för att styra din musik. Det rör sig egentligen om en streaming och blåtandskontroll som kopplas upp mot din mobil och sedan låter dig välja musik i ett nytt gränssnitt optimerat för att användas i bilen.

Det är en liten sak med sina dryga 11 centimeter och med en skärm på bara 4 tum men den adderar fysiska knappar. En stor ratt som förflyttar markeringen genom dina spellistor och som sedan startar den valda låten med ett klick. Vi får också fem knappar på skärmen ovansida där fyra av dem går att programmera för snabb åtkomst av valda spellistor medans den femte ger oss inställningar eller mute. Under den stora ratten får vi dessutom en tillbaka-knapp.

Car Thing kan drivas via USB med den tillhörande ciggladdaren eller om du redan har ett uttag tillgängligt. Sedan kan ljudet skickas vidare via blåtand, AUX eller USB medans din telefon fortfarande står för nätverket och det faktiska spelandet.

Vi får också med flera olika fästen som gör det möjligt att placera Car Thing direkt på instrumentpanelen, i fläktgallret eller i CD-spelarens öppning. Enheten sitter ihop med fästet med hjälp av magneter så den är lätt att koppla ur för att ta med eller skicka vidare till baksätes-discjockeyn.

Denna lilla enhet har också fjärrmikrofoner som kan läsa av bullret i bilen och ta in din röst. Vilket gör det möjligt att styra Car Thing med röstkommandon genom Spotifys egna röststyrning.

Spotify Car Thing är gratis för de första som registrerar sig på hemsidan och har Spotify Premium-konto, vilket också behövs för att använda den. Är du inte en av de lyckligt lottade som är först ut så kommer enheten säljas för 80 dollar. Men det sura i kråksången är att den först lanseras exklusivt för USA och att det inte ges någon information om var eller när Car Thing når andra breddgrader.

Det går att registrera sig på hemsidan även bosatt utanför USA, men då kommer ett mail om att du har chansen att ta del av erbjudandet av en fri Car Thing om den kommer.

Via: Spotify.

 

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!