Ljud & Bild
Foto: Peter Esse

Spotify TAP kommer till Apple Car Play

Slumpmässigt utvald favoritmusik utan att tappa morgonkaffet i bilen

Spotify ser ut att införa sin TAP-funktion i Apple CarPlay. Det betyder lättare tillgång till slumpmässigt utvald musik som Spotify tror passar oss bra.

Morgonen bjöd på en trevlig överraskning. När vi satte oss i vår CarPlay-försedda bil dök någonting nytt upp på skärmen vid namn Spotify TAP.

Vi hade kunnat bli förvånade om det inte varit för det faktum att vi skrev om just Spotify TAP häromdagen. Då gällde det emellertid den första högtalaren med funktionen inbyggd – Vappeby från IKEA.

TAP är alltså en funktion som skapar en spellista med slumpmässigt utvalda låtar baserat på vår tidigare lyssningshistorik. Lite som veckans rekommendationer men som genereras manuellt av oss själva. Utöver högtalaren från IKEA finns det också i en rad hörlurar.

För att få ny musik listan behöver du dock trycka två gånger. Första gången spelar TAP upp det som du senast lyssnade på via Spotify.

Fördelen att ha det tillgängligt direkt i CarPlay-gränssnittet är uppenbar och minimerar joxande med mobilen under körning. Något som både är dumt och olagligt.

Spotifys webbsida för TAP nämns ingenting om CarPlay. Huruvida det är något som testas för några få utvalda, eller om det gäller alla återstår att se. Spotify hade ej svarat på vår förfrågan om mer information när detta skrevs.

Har du en CarPlay-försedd bil får du gärna kolla och återkomma här via kommentarerna.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!