Smarta Hem

Stoftmoln är de nya smarta LED-armaturerna från IKEA

Dessutom har en ny Trådfri E14 lanserats för mindre armaturer

Möbelföretaget Ikea har smugit ut ett par nyheter i det tysta på sin hemsida. Medan alla väntar på Dirigera fick vi Stoftmoln i två olika storlekar.

Ikea fortsätter att förse oss med smart belysning och en av nyheterna är Stoftmoln som är en tak- eller vägglampa med LED-teknik. Den finns i två olika storlekar och kan integreras med Ikeas smarta lösning, Trådfri Gateway. Färgtemperaturen ligger på 2700 K och ljusflödet på 2000 lumen med en höjd på 7,6 centimeter.

IKEA STOFTMOLN

Tack vare möjligheterna med att dimma belysningen kan den anpassas efter aktuell aktivitet i hemmet. Den medföljande ljuskällan i Stoftmoln kan bytas ut om den går sönder enligt hemsidan vilket är positivt eftersom armaturen kan leva vidare.

Ikea Stoftmokn kommer i två olika storlekar, 24 cm för 299 kronor samt 37 cm för 399 kronor.

Ikea Trådfri E14 470 lumen

Dessutom har Ikea lanserat en nyhet till i form av en E14 ljuskälla med 470 lumen. Denna har ett mindre format vilket ska passa i armaturer med små skärmar eller mindre utrymme. Ljuset kan varieras mellan 2200 Kelvin (varmt sken), 2700 Kelvin (varmvit) och 4000 Kelvin (kallvit) och kan dimmas med en kompatibel fjärrkontroll eller via appen.

 

Måtten på den nya ljuskällan är 80 millimeter på höjden och diametern är 45 millimeter. Effekten ligger på 4.7 W och priset är 99 kronor. Mer information finns på hemsidan.

Källa: IKEA

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!