Recensioner

Sudio Tolv – En trevlig överraskning

True Wireless till en vettig prislapp

I maj förra året testade vi Sudio Nivå och nu är bolaget tillbaka med en uppdaterad modell av sina true wireless hörlurar som heter Tolv.

Fodralet har fått en hel del kärlek

När vi recenserade Nivå var en av nackdelarna att fodralet var för stort, plastigt och helt saknade tyngd. Här har Sudio bättrat sig och Tolv kommer med ett fodral som känns mer exklusivt och gediget byggt. Batteritiden är bättre och hörlurarna ger nu 7 timmars lyssning på en laddning och det går att ladda upp fyra gånger i det medföljande fodralet. Detta ger oss 35 timmars lyssning innan vi måste ladda upp koppla in fodralet i väggen vilket är en dubblering i batteritid jämfört med föregångarna.

Design

Sudio Tolv har en design som känns och är skandinavisk. Fodralet är litet, stilrent och fastknutet i fodralet har vi även ett brunt läderband som höjer designen. Hörlurarna fortsätter i samma tema och är genomgående vita men med en klick rosa på den enda knappen som de kommer utrustade med. De går även att få i ett svart utförande med en klick av grått.

Passform och ljud

Det är sällan något problem med passformen när det kommer till Sudio och det samma gäller Tolv – när de väl sitter som de skall. Det krävdes några dagars övning för att få in snitsen. Hörlurarna har en bra tyngd och det går att använda dem flera timmar utan att det gör ont eller blir obekvämt, men de är lite större än föregångaren detta då de har större batterier. Tolv levererar en tydlig och ren ljudbild med alldeles lagom bas. Även vid högre volymer tycker vi att de levererar ett fint och rent ljud och att lyssna på podcasts är en ren fröjd när allt utomstående ljud isoleras. Samtalskvalitén är betydligt bättre än Nivå då båda hörlurarna nu är utrustade med mikrofoner. I vårt test fick vi dock lite bättre ljudkvalité med AirPods än med Tolv – men fullt godkänt. Om det däremot blåser ordentligt så fångas det lätt upp i mikrofonerna och samtalet blir svårt att fortsätta.

Bättre anslutning

En till sak som vi störde oss på med Nivå var att ljudet stundtals tappade kontakt med telefonen vilket gjorde att det hackade till i musiken. Detta är nu som bortblåst med Tolv då Sudio har gått över till Bluetooth 5.0. Detta ger oss bättre anslutning mellan telefon och hörlurar och vi får en räckvidd på upp till 15 meter. Något annat är att vi nu inte längre behöver hålla in knappen på båda hörlurarna för att starta dem. Det är bara att ta upp dom ur fodralet och sen paras hörlurarna med din enhet automatiskt. När lurarna tas ut ur öronen och placeras i fodralet så stoppas även musiken – smidigt.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!