Smarta Hem

Support för HomeKit på gång till Flic

Det har pratats om det länge och är det nu äntligen på gång?

Den lilla svenska knappen Flic som förenklat vardagen för många människor genom åren ser nu ut att vara nära en efterlängtad uppdatering som ger stöd för Apple HomeKit. Det är det svenska företaget Shortcut Labs som ligger bakom produkten.

Förra året släppte Flic version 2 av sin populära knapp som används för att styra olika produkter eller tjänster i ditt hem. För er som inte känner till det så är det en blåtandsbaserad knapp som kan programmeras att utföra olika saker. En av de mer omtalade var en förprogrammerad knapp som var kopplad till Domino’s pizza. Ett tryck på pizzan så beställdes din favoritpizza vilket väl får anses vara ganska smart.

Flic 2

Numera finns det en hub till knapparna från Flic som ska ge fler möjligheter och en av dessa har varit på gång väldigt länge nu, nämligen stöd för Apple HomeKit. Stöd för Flic 2 ska möjliggöras via hubben Flic Hub LR så bara en enskild Flic-knapp får inte stödet. Det är en användare på Reddit som postat skärmdumpar över hur hans Flic 2 knappar hade ett val om att addera dessa till HomeKit. Funktionen betatestas i nuläget och stödet sägs släppas inom kort.

Använder du Flic idag och vad är din bästa set up av denna?

Källa: HomeKit News

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer