Livsstil

Teknikveckan frågar: Vad lagar du för mat till vardags?

Är det tråkigt eller lyxigt?

Fem dagar i veckan är det ofta stress, lite sömn, ganska tråkig mat och sedan kommer äntligen helgen och då slås det på stora trumman med både dryck och god mat, men går det att piffa till även vardagen?

Så dagens fråga som vi ställer till er läsare är vad ni brukar äta på vardagar? Är det klassikern köttbullar och makaroner, eller kanske en påse krögarpytt och sen fram mot lillördag (onsdag) så bjuds det på en korv stroganoff? Dessa rätter är nog rätt vanliga bland många och en och en annan snabb köttfärssås eller soppa slinker nog in på vardagen med. Frågan är om det går att festa till det även på vardagarna på kort tid när tiden alltid är ens fiende och barn ska nattas och mycket andra måsten finns på schemat?

Så dela med er av era favoritrecept på vardagsmat som både går fort och ger lite lyx i vardagsångesten. Nedan bjuder jag på ett recept som uppskattas både av de små och de stora och tar inte mer än 20-25 minuter att göra:

Attefors snabba räkpasta med smakrik korv

Du behöver:

  • Handskalade räkor i Lake
  • En färsk chili
  • Vitlök
  • Persilja
  • Olivolja
  • Vitt vin (gärna torrt)
  • Ruccola
  • En Chorizo eller Kabanoss
  • En Citron
  • Valfri pasta
  • Skaldjursfond
  • Körsbärstomater

Gör så här:

Börja med att grovhacka 4-5 vitlöksklyftor och finhacka en halv chili (kanske lite mindre chili om barn ska äta). Skär upp korven och stek allt i rikligt med olivolja på medelhög värme. Tillsätt cirka 1-2 deciliter vitt vin och en skvätt skaldjursfond, låt puttra på låg värme och smaka av. Sätt på pastavatten och när det har kokat upp så lägger du i pastan och då kan du samtidigt lägga i körsbärstomaterna i såsen. När det är cirka två minuter kvar på pastan häller du i cirka en deciliter av pastavattnet i såsen och häller sedan av pastan.

Lägg i räkorna i såsen och även pastan. Strö över finrivet citronskal och hacka persiljan grovt och lägg till i såsen. När pastan är genomkokt så är det bara att servera och njuta – gärna med ett glas vitt.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!