El-fordon

Tesla Event med Model S Plaid

Ute vid fabriken vid Fremont track höll Tesla precis ett event.

Det livestreamades på YouTube och vi fick se en ny modell av model S. Det är bil mer anpassad för 2021 än tidigare. Model S har fått en bättre integrerad mittkonsol i landskapsläge (17” pekskärm 2200×1300 upplösning). Ventilerade säten, en bättre ratt och panorama vy. Men även smarta funktioner som att bilen utifrån geoposition försöker komma ihåg vad du brukar vilja göra vid olika platser, så som att köra eller backa. Det finns nu dubbel induktionsladdning både fram och bak men också 36W USB-C. Flera personer kan koppla upp mot musiken och hela infotainmentsystem har fått sig en ordentlig uppdatering. För att driva det hela har Tesla nu satt in ”PS5-level performance” och det här demonstrerades genom att en person på scen spelade CyberPunk på mittkonsolen.

Det var en Elon Musk som på scen sa att en elbil måste vara den bästa bilen för att visa att elbilar är vägen framåt.

Bilen klarar nu 0-60mph under 2 sekunder. Bilen ska klara runt 400 miles (628 km) Prislappen landar på 974 990 kr.

Musk ägnade en del tid åt att beskriva motor och botten på bilen som är tre högpresterande drivenheter med karbonklädda rotorer.

Elon Musk påstod även att det här var en sportbil snabbare än någon Porsche och säkrare än någon Volvo.

Tesla

Leverans är nu och de första 25 bilarna rullar ut från fabriken i detta nu. I Sverige kan vi räkna med att bilarna körts hit lagom till Q1 2022.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!