El-fordon

Tesla nedgraderar bromsarna på Model Y utan att meddela kunderna

Y So Sneaky

I vad som kan tolkas som ett försök att spara in pengar har Tesla nedgraderat bromsarna på Model Y.

Det är ZEV Centric som anklagar Tesla för att ha nedgraderat prestandabromsarna på Model Y Performance-fordon till Mando-bromsar och att Tesla försöker dölja förändringen med ett skydd. Upptäckten gjordes av ZEV Centric som är ett företag som specialiserat sig på att bygga tillbehör till Tesla-fordon. ZEV Centrix påstår sig ha upptäckt Telsas nedgradering när de arbetade på några olika Model Y i september. De säger att de nya bromsarna är tunnare och betydande mindre i storlek än de tidigare Brembo-bromsarna.

Nedgraderingen visas inte på Teslas hemsida när kunder konfigurerar Model Y. ZEV Centric anser att det är en betydande nedgradering som borde ha meddelats. Företaget hävdar också att Tesla borde förse dem med Brembo-bromsarna, eftersom ändringen inte indikerades på konfiguratorn.

Tesla har tidigare genomfört liknande förändringar där de tagit bort funktioner. De senaste åren har Tesla tagit bort kontroller för passagerarstöd och ultraljudssensorer. När Tesla tog bort ultraljudssensorerna meddelade Tesla det hela och sa att deras mjukvaroprogram och kameror är tillräckliga. Gällande bromsarna har Tesla ännu inte uttalat sig.

Via: Electrek

Källa: ZEV Centric

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!