Smarta Hem

Tibber presenterade nyheter för marknaden

12.000 tittare tog del av ett nytt samarbete med Philips Hue

Tibbers lanseringsevent i kväll började med att de ska byta logotyp vilket ligger i tiden för många företag på sistone. 12.000 intresserade hade anmält sig till kvällens livesändning.

Vi fick veta lite om ambitioner och visioner men vad de vill är att det ska bli möjligt i framtiden att koppla loss sig från det vanliga elnätet, “Disconnected from the grid” som de själva säger. Att kunna producera egen energi finns med på deras lista vilket ju låter bra.

Tibber Pulse

– en mätare som håller koll på strömförbrukningen i realtid via en s k HAN-port (Home Area Network) som funnits på den norska marknaden kommer nu att introduceras i stor skala på den svenska marknaden. De flyttar produktionen till våra breddgrader och får då en kapacitet på 100.000 jämfört med 10.000 tidigare vilket ökar på deras expansion.

Priset blir 995 kronor för alla som inte är kunder hos Tibber och för de som är kunder blir priset 595 kronor.

Sedan starten har de presenterat olika områden där de vill ta plats och det började med;

  1. Uppvärmning
  2. Smarta hem
  3. Elbilar
  4. Solpaneler
  5. …och nu är det belysning

Tibber Lights

– som presenterades kring en slogan som lyder “Brighter times ahead”. Tillsammans med Philips Hue kommer man mer eller mindre att integrera Hue-appen i Tibber-appen. En representant deklarerade att Philips Hue var stolta över att ingå ett partnerskap med Tibber. Totalt kommer ca 200 enheter från Hue att kunna integreras i appen och de är mäkta stolta över detta samarbete som pågått under lång tid.

De kommer också att börja sälja 32 produkter från Philips Hue i sin Tibber Store så det är läge att ragga kunder och få lite bonuspengar att shoppa loss för nu.

Nästa steg blir att sätta igång samarbete med såväl Ikea Trådfri som LIFX och sedan tätare samarbete med Homey. Även FutureHome som är en större aktör i Norge kommer att fungera med Tibber.

Tibber har landat ett par tunga namn bland sin partner-lista och verkar tro på det här med det smarta hemmet!

tado°

Som om inte detta var nog så inleder Tibber ett samarbete med tyska företaget tado° som vi känner väl till sedan tidigare. Även en representant från tado° uttalade sig och ser fram mot detta samarbete.

Tibber app på nya marknader

Dessutom går Tibber in på tyska marknaden som de ser stor potential i. Här är det fullt ut precis som i Norge och Sverige med elavtal och Tibber Store.

Sen kryddar de detta med 5 nya marknader där appen ska finnas tillgänglig; Danmark, Finland, Nederländerna, Frankrike och Spanien.

Som bonus förenklar de även fakturering för de som eventuellt har boende i både Norge och Sverige vilket alltid är välkommet. Smarta elräkningar som de själva kallar det!

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!