Smarta Hem

Tjänsten Eliq Online upphör den 1 februari

All data raderas den 1 februari så skynda på att exportera ut denna innan

Tjänsten Eliq Online kommer att upphöra den 1 februari 2023 enligt ett nyhetsbrev. Produkten har under många år använts för att mäta elförbrukning i hemmet.

Eliq var en produkt som dök upp på svenska marknaden för ganska många år sedan. Långt för andra produkter för att mäta din elförbrukning som exempelvis Ikea Sparsnäs och Tibber Pulse. Nu meddelar företaget via ett mejl till sina användare att tjänsten upphör den 1 februari i år. Produkten slutade säljas 2018 och Eliq har fortsatt erbjuda stöd tjänsten efter detta. Nu är det slut då större uppgraderingar av databaserna skulle behövas vilket i förlängningen skulle innebära en total ombyggnad av tjänsten.

För de som fortfarande använder tjänsten blir det möjligt att exportera sin data före den 1 februari. Instruktioner för hur detta görs finns med i mejlet som har skickats ut till berörda användare. Observera att all data raderas den 1 februari och därefter finns ingen möjlighet att återskapa denna.

I mejlet framkommer också att Eliq sedan en tid tillbaka samarbetar med Schneider Electrcic och deras energistyrningssystem Wiser. Under de kommande veckorna kommer Schneider lansera ny funktionalitet till Wiser-systemet med möjlighet att mäta och styra energiförbrukningen i realtid. I samband med denna lansering tillkommer även ny funktionalitet i Wiser by SE-appen som bygger på Eliq’s tjänster såsom exempelvis uppskattad nedbrytning av hushållets totala förbrukning, jämförelser med liknande hushåll samt tips och råd kring energibesparande åtgärder baserade på just ditt hushålls profil och förbrukning.

Själv var jag en trogen användare av Eliq från det att produkten lanserades men gav upp efter ett par år när de började samarbeta med LifeSmart. Har du själv använt produkten eller använder du den fortfarande?

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!