Övrigt

Toyota tar vid där Volvo slutade – lanserar bildelningstjänsten KINTO Share

Med nyckelpersoner från Sunfleet

När Volvo skrotade sin välfungerande bilpoolstjänst Sunfleet tillförmån för det betydligt lyxigare och dyrare M uppstod en lucka på marknaden.

En lucka som Toyota nu vill nyttja och det gör man tillsammans med en rad gamla Sunfleet-medarbetare. Det bokstavligt haglar in Linkedin-uppdateringar om folk som byter jobb i branschen.

För 65 kronor i timmen och 2 kronor kilometern kan du boka en Corolla Touring Sports Hybrid på 15 platser runt om i Stockholm. Framöver kommer fler modeller och fler platser och städer. KINTO Share är en så kallad stationsbaserad bildelning där du lämnar och hämtar bilen på samma parkeringsplats.

I inledningsförfarandet finns ingen månadskostnad men för abonnemanget med 65 kronor som timkostnad tillkommer 99 kronor i månaden framöver. Detta kan jämföras med Volvos M-tjänst som går på 895 kronor i månaden med en timkostnad på 60 kronor eller 195 kronor i månaden med en timkostnad på 85 kronor. I båda fallen är kilometerkostnaden även den 2 kronor.

Läs mer hos kinto-mobility.se.

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer