Övrigt

TV 4 säljs till telefonoperatör

Telia Company köper hela Bonnier Broadcasting vilket betyder att det gamla televerket nu blir ägare till Tv4 och CMore samt deras streamingtjänster. Men även finska MTV3 finns med i affären.

Tidigare rykten om att Bonnier skulle behålla ett visst ägande kom på skam och Telia förväntas äga 100% när affären går igenom. Det enda som kan hindra det är konkurrensverket.

Staten som äger 35% av Telia har varit negativt inställd till affären genom näringsminister Mikael Damberg men det har alltså inte hindrat det hela.

Svenska staten lär inte ha något intresse av att styra innehållet i TV4 helt plötsligt. Men visst uppstår det en situation där man nu har ägarintresse i något som man tidigare bara givit direktiv via licensreglerna för marknätet. Därmed lär pressen på att sälja hela sitt innehav av Telia öka.

Varför Telia vill betala närmare 10 miljarder kronor för att bli ägare till Tablåtv-kanaler med tillhörande streamingtjänster som är hårt ansatta av Netflix och andra stora amerikanska streamingjättar är inte helt självklart. Tidigare var ComHem en del av Telia men då under namnet Televerket kabel-TV men 2003 såldes det ut.

Nu planerar man alltså att åter igen jobba med tv-verksamhet. Men då på ett annat sätt.

Via Resume.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!