Recensioner

ALOGIC USB-C MacBook Dock Nano – stilren USB-C-adapter till din bärbara Mac

Inte så nano

Vill du ha en minimalistisk USB-C-docka till din MacBook Pro eller MacBook Air med full fart på laddning är detta produkten för dig.

Vi börjar känna igen dessa dockor nu, vi skrev precis om storasyskonen Alogic Ultra USB‑C Dock Plus som som har en professionell estetisk touch och Nano följer efter men me det skillnaden att den har färre portar, är mer minimalistisk men passar också endast Apples bärbara datorer. Detta då Nanon använder två USB-C-utgångar från Macen och avståndet mellan de två är skräddarsytt för just MacBook Pro och Air.

USB-C MacBook Dock Nano

Lustigt nog får vi egentligen inga större fördelar jämfört med att endast använda en, konkurrenter kan till exempel ge 4K-upplösning över HDMI-porten på 60 Hz i stället för 30 Hz som det brukar vara och så även här. Däremot förlorar vi inga USB-C-portar då båda två förlängs och finns med på adaptern varav en ger genomströmmande laddning på hela 100 watt vilket få andra klarar om någon.

USB-C MacBook Dock Nano

Designmässigt följer den det språk som Plus:en med sitt sobra lite hårda rymdgråa utseende men det gör sig inte riktigt lika bra här designmässigt då det blir så tydlig missmatch i det mörkgråa jämfört med datorn när den ligger så nära. De två kontakterna gör att den sitter betydligt bättre än liknande adaptrar som använder endast USB-C-utgång från datorn men även här måste vi vara försiktiga så vi inte rör den medan vi överför material från SD-kortet – den processen är alltid megakänslig av någon anledning och det är lätt att få upp att kortet monterats ut.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!