Recensioner

Vi ångar det skrynkelfritt med LG Styler

Hett och rakt

Smarta uppkopplade saker finns det fantastiskt många av, men när det kommer till de större inköpen saknas ofta uppkopplingen.

LG Styler

LG Styler är ett uppkopplat ångskåp och ett av de bästa på marknaden. I Asien och USA är ångskåp en stor grej. i Sverige inte lika stort. Konstigt nog. Det borde vara en stor grej då kemtvätt inte heller är speciellt utbrett i Sverige. I LG Styler går det att hänga in skjortor, kostymer, jackor och få dessa fräscha över natten. LG Styler rymmer tre hängande galgar och en press för byxor i dörren. Vilket betyder att hela familjen inte får plats med sina ytterjackor samtidigt men för det vardagliga livet räcker den gott och väl till.

TrueSteam

TrueSteam är något som LG hävdar dödar över 99,9 procent av alla bakterier som finns i kläder och tyger. Ångskåpet är certifierat av BAF, (British Allergy Foundation) och förhindrar bildandet av allergener som kan orsaka luftvägs- och hudsjukdomar. Även InterTek har kunnat verifiera att skåpet steriliserar 99,9% av E. coli och S. epidermidis. Vi får helt enkelt köpa att LG Styler faktiskt gör det som LG säger.

Klädesplaggen hängs in på LGs medföljande galgar eller egna på en skena i skåpet. Sedan vibrerar skenan 180 gånger i minuten samtidigt som skåpet ångar klädesplaggen. Överst på dörren sitter en galge för byxor där byxorna sedan kläms fast mot dörren med en stor platta. Utöver att byxorna blir fräscha så skapar detta ett pressveck.

Funktionerna som LG Styler har är Refresh, Special Care, Sanitary och Gentle Dry. Refresh är till för att fräscha upp kostymer, skjortor, klänningar och tröjor. Refreshprogrammet tar bort skrynklor i plagget eller får till ett ordentligt pressveck på byxorna. Det är även det här programmet vi använder för att ta bort oönskad doft i våra plagg. LG Styler har ett fack för att lägga in doft-filter. Det här gör att inte bara tar vi bort oönskad doft vi kan addera doft, så som lavendel.

Gentle Dry är programmet för allt vi inte kan torktumla. Enligt LG så drar det ut fukten från plagg och det i sig ska göra att det blir mindre slitage på kläderna. Det här programmet är perfekt för ylletröjor, kashmirplagg och andra plagg som vi annars låter torka liggandes. LG Styler tar inte bort fläckar och annat som behöver tvättas bort, Men efter att skjortorna tvättats så hängs de med fördel in i Stylern på programmet Gentle Dry för att torka.

Sanitary är programmet som skall ta ihjäl alla bakterier och mikroorganismer. Då Stylern har en hylla i botten kan vi lägga in allt från täcken, kuddar och gosedjur för att fräscha upp dessa och eliminera allergener och bakterier.

Special Care är där skåpet verkligen får glänsa. Många produkter skryter med ett stort antal program. Men LG Styler låter oss ladda ner nya program från LG som passar vår egna garderob. Utbudet på program är lagom stort. Det finns något för det mesta vi kan tänkas behöva. Nedladdningen görs via LGs egna app LG ThinQ och under Special Care får vi plats med fyra nedladdade program.

LG har även en funktion som förvandlar ångskåpet till en avfuktare. Genom att ha dörren till skåpet öppet fräschas inomhusmiljön upp. Kläderna som hänger runt omkring skåpet blir även dessa fräschare.

LG Styler

Användandet

Under vår tid med LG styler har vi haft vinterkläder som legat i källaren och åkt in skåpet för att sedan komma ut fräschare än på länge. Funktionskläder som luktar allt från svett till eldrök från brasor åker in i skåpet för att komma ut och dofta bättre än tidigare. Hundens och barnets nallar har åkt in i skåpet med förbluffande resultat. Kuddar och täcken som varit i sommarstugan och fått en unken doft kommer ut från skåpet och doftar underbart. Skjortor och kostymer har slängts in timmarna innan vi ska iväg på fest. För någon som avskyr att stryka skjortor är det här fantastiskt. Resultatet är inte perfekt när det kommer till skrynklor men nära nog. Styvheten som kommer från en perfekt struken skjorta får du inte heller. Men den kommer dofta gott, vara slät nog för kalaset och du har sparat tid och tandagnisslan.

Design

Det finns tre olika utseende på LG Styler, alla med en dörr i spegelglas, antingen i en vit, svart eller silvrig ton. Designen andas kvalitet, är tilltalande med mjuka kanter och vi är mycket nöjda över att det inte adderats några extra symboler eller utsmyckningar för att visa på framtid som allt som oftast gör att det ser billigt ut. Stylern gör sig snygg på de flesta ställen i hemmet. Insidan av Stylern är vit med blåa lampor. Även om de blå lamporna signalerar boomer som vill visa på framtid får vi ge LG en eloge för att det ger ett visst fräscht intryck. Storleken på skåpet är 185 cm, bredden är nästan 50 cm (449 mm) och djupet är på 58,5 cm.
Vikten är lite över 80 kg och med emballage ännu mer. Bud fram till dörren är alltså att föredra.

Installation

När väl Stylern är på plats är allt superenkelt, skåpet kopplas in med en vanlig stickkontakt och sedan kopplar vi upp det mot Wi-Fi i LGs egna app. Det finns två behållare, en för vatten som ska in för att förångas och en för vatten som är använt som ska ut. Stylern berättar när det är dags att fylla på och tömma behållarna och vattnet är helt vanligt kranvatten. Det finns ett smidigt fack längst in i skåpet för att lägga in doftdukarna.

LG Styler

Fötterna på skåpet går att reglera för att få skåpet att stå stabilt även på ojämnt underlag. Det finns fötter med taggar om det behövs för att verkligen få skåpet att stå still.
LG gör reklam för att skåpet ska vara en del av inredningen och kunna stå framme i vilket rum som helst. Skåpet både vibrerar och generar värme vilket gör att vårt testexemplar hamnade i en större garderob med ytterkläder och träningskläder. Skåpet behöver fem centimer runt om och 20 cm ovanför för värmen och vibrationerna. Att skåpets dörr även extraknäcker som spegel gör att det passar bra in i just en större garderob eller walk-in-closet.

LG Styler

LG Styler

Menyerna

På dörren, som är en spegel, finns alla menyerna. I avstängt läge syns inte menyerna, liknande en Magic Mirror.  När vi rör vid dörren/spegeln/skärmen så lyser touch-kontrollerna upp. Vi får upp de fyra olika programmen Refresh, Special Care, Sanitary, Gentle Dry. Vid varje program kan vi välja intensiteten för det specifika. Som med de flesta vitvaror får vi upp hur lång tid programmet kommer ta. Allt det här går så klart att göra i appen. I LGs ThinkQ app kan vi ställa in program. Ladda ner nya program. Vi kan även stänga av Stylern helt. Inte till standby läge utan helt. Men då kan vi inte heller starta den via appen utan behöver gå bort till Stylern för att starta den. Vi har även knappar för Wi-Fi och Remote Access som vi kommer till nedan.

LG Styler

Google Assistant och Google Home.

Det är här det roliga ska hända för oss teknikintresserade. När vi väl har kommit på att det här skåpet är vår bästa vän till att stryka skjortor, fixa pressveck och fräscha upp våra kläder så vill vi optimera flödet för hur det sker. Det går att använda LG ThinQ-appen och det går även att koppla ihop Stylern med Google Assistent (och Google Home). Men vi stöter på patrull när vi vill skapa något mer helautomatiserat med Stylern. För att kunna göra något mer än att stoppa ett pågående program i apparna måste vi hålla inne en knapp på själva Stylern i tre sekunder först, Remote Access. Detta är en säkerhetsfunktion. Kanske en viktig men ack så begränsande. Efter varje avslutat program nollställs Remote Access och vi behöver åter igen hålla inne knappen för att styra Stylern någon annanstans än via spegeldisplayen. Det blir helt enkelt en begränsning i automatiseringen av det smarta hemmet. Efter att vi tryckt in Remote Access på Stylern kan vi i ThinQ-appen välja program, starta och pausa program, ställa in fördröjd start.

I ThinQ-appen kan vi samla alla våra produkter från LG. Vill vi istället samla hela det smarta hemmet på en plats så är det med Google Home och Google Assistent vi ska arbeta (Alexa ska vara möjligt, men då det ännu inte finns på svenska låter vi det vara för nu). När vi kopplat ihop LG med Google presenterar sig Stylern snyggt och prydligt i Google Home. Men sen stöter vi på ännu mer bekymmer.  Google Home-funktionerna är begränsade till att enbart låta oss slå på och av program, inte välja specifika program. Även här är vi begränsade till att enbart kunna slå på program efter att vi tryckt in Remote Access på Stylern inför varje program.

Om begränsningen med Remote Access tas bort och det här skåpet öppnas upp så ser jag framför mig automatiseringar där jag kalenderplaneringar med orden chef alltid kommer att resultera i att skåpet kör en runda kvällen innan. Sen får kostym och favoritskjortorna alltid bo i skåpet.

LG styler Ångskåp

Recension: Styler

Fördelar

  • Fräschar upp hela vårt hem.
  • Snygg design.
  • Smart app LG ThinQ.
  • Fungerar som spegel.

Nackdelar

  • Dålig integration till Google Assistent.
  • Går inte att använda i app utan att först manuellt trycka på Remote Access.
  • Hög energiförbrukning på 1850W. (inte alla program)
  • Priset

Detaljer

Touchkontroll
TrueSteam
Värmepumpsystem (Inverterare)
Skonsam torkning
Invändigt ljus 3 LED (2 vita, 1 blå)
Vändbar dörr
Färg Spegelglas, vit, grå eller silvrig
Dörr Rundad
Avfuktningsfunktion
Kapacitet 5,2kg
Totala platsinställningar 3 + 1
Kontroll / Skärm Touch eller App
Ljud (dB) 40
RPM(M/Galge) 180
Energiförbrukning 1850W

Priset är just nu 9995 kr via prisjakt

Sammanfattning

LG Styler är ångskåpet för dig som har inte längre vill stryka kläder, har många Kashmirplagg och, eller, mycket pengar. Skåpet gör precis vad det påstår. Det är ett fantastiskt tillägg i hemmet som skapar en förundran om hur komplicerat allt var innan. Men det är också en fantastisk dyr prislapp för att få livet så enkelt. På smarta hem delen får vi hålla oss till LGs ThinQ app för att få det enkelt. Google Assistent stödet haltar i funktioner.

Betyg: 3.5 / 5

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer