Recensioner

Hörlurarna Sudio T2 imponerar med ANC och ljud

En ny Daily driver.

Vi har tidigare testat ett antal hörlurar från Sudio och varit mycket nöjda.

Undertecknad har under en period använt Sudio Tolv som daily driver och varit mycket nöjd. Avsaknaden av ANC gjorde dock att hörlurarna byttes ut, men nu har Sudio släppt ersättaren T2. Kommer dessa att leva upp till förväntningarna av ett par Sudio Tolv med ANC?

Design

Hörlurarna kommer i färgerna Black, Jade Sand och White och vårt testexemplar damp ner i Sand. Vid första anblicken så påminner färgen om en hörapparats men efter ett tag när vi vant oss så blir färgen mer elegant beige. Batterifodralet är ovalt och stilrent. På fodralet sitter en liten snodd som på tidigare modell varit i läder men som nu tyvärr är utbytt mot en mer tygliknande rem. Snodden gör att vi kan fästa batterifodralet i tex nyckelringen för att alltid har med oss våra lurar på ett smidigt sätt. Själva lurarna är enligt Sudio utformade för ”All-day comfort” och vi ska kunna bära dom hela dagen utan att det ska bli irriterande för öronen. Även om hörlurarna är bekväma och kan sitta i timme efter timme så är det sällan vi kan ha in-earlurar i öronen utan att känna av någon form av obehag. Sudio har även tänkt på miljön och gjort sig av med all typ av plast i kartongen – bra jobbat

 

 

Ljud

Ljudet i Sudio är bra, mycket bra till och med. Vi får gå upp avsevärt i pris för att kunna slå dess prestanda. Ljudet är klart och fylligt med en härlig bas. Vid de mest bastunga låtarna så kan en liten distorsion uppfattas men då ska vi spela på i princip högsta volym från källan. T2 bemästrar alla genren av musik varesig det är rock, pop, reaggae, jazz eller house du föredrar. Utöver musik är de en fröjd att avnjuta både film, pod och samtal i. Även den som finns på andra sidan samtalet uppfattar ljudet från mikrofonerna som mycket bra. T2 har försetts med beamforming mikrofoner, vilka reducerar omgivningsljud så den man pratar med hör dig tydligare. Har du haft en Sudiolur innan men saknad ANC så kommer du känna igen det fina ljudet och T2 kommer inte att göra dig besviken.

Funktion

Sudio har uppgraderat Tolv till T2 och en av de nya funktionerna är ANC. En funktion vi saknade från en annars i stort sett komplett hörlur. Förutom ANC så finns även ett läge för förstärkt omgivningsljud där ljud utifrån förstärks. Perfekt för dig som cyklar runt i staden med mycket trafik och vill vara mer uppmärksam på vad som händer runtomkring. Både ANC och läget för förstärkt omgivningsljud går att slå av om man så vill. Knapparna på snäckorna har gått från mekaniska till touch. Knapparna kan styra uppspelningen av media, ljudvolymen och även telefonsamtal. Tyvärr saknas en app för fininställning och FW-uppdateringar som så många andra tillverkare i dag har. T2 saknar även stöd för röstassistenter.

Anslutning och batteri

Sudio T2 anslut med bluetooth 5.2 till din enhet. Batteriet ska enligt Sudio själva vara 35h och ha en aktiv speltid på 7,5 h. Unde den tiden vi använt lurarna och den förbrukning som varit så verkar dessa siffror rimliga. Codecen som används för bluetooth är SBC. Batterifodralet laddas med USB-C och en sladd i samma färg som fodralet följer med i förpackningen. Även fyra storlekar på öronproppar följer med för att passa perfekt i lyssnarens öron. Vid första användningen så är det bara att öppna locket och hörlurarna går automatiskt in i parningsläge. Vill du para om lurarna så finns det en liten knapp på undersidan av fodralet för detta. Under alla parningscenarion och anslutning så får man en röstfeedback från hörlurarna

Recension: Sudio T2

Fördelar

  • Bekväma
  • Bra ljud
  • Bra batteritid

Nackdelar

  • Saknar stöd för röstassistenter
  • Saknar app

Detaljer

Upp till 35h batteritid, 7,5 h aktiv lyssning
5,3 g per snäcka och 35,6 g för laddfodralet
8 mm element
16 ohm
20hz – 20khz
Bluetooth 5.2
ANC
Svett och stänkskärm
2 par beamforming mikrofoner per hörlur
Black, Jade, Sand eller White
Pris:1299 kr

Sammanfattning

Vi har varit mycket nöjd med föregångaren Sudio Tolv och T2 gör oss verkligen inte besvikna. Man får en prisvärd, snygg och robust lur för ett bra pris. Ljudet ligger på topp och ANC är en välkommen nyhet. Tyvärr saknas stöd för röstassistenter för den som vill styra telefonen med rösten och ha kvar den i fickan. Men hörlurarna är en fröjd för örat att avnjuta sina favoritlåtar med.

Betyg: 4.5 / 5

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer