Mobil

OnePlus 8 den svenska recensionen

Minskade kompromisser och priset vi får betala
Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen

OnePlus har haft som mål att leverera flaggskeppstelefoner billigare än någon annan men först nu kan vi verkligen prata om ett flaggskepp. Men glömde man inte bort något på vägen?

OnePlus 8 Pro är det vi så länge gått och väntat på, en OnePlus-telefoner i all sin glans men utan de kompromisser man tidigare har varit tvungen att hänge sig till.

Priset vi nu får betala

Dessa har varit avsaknad av IP-klassning, det vill säga skydd mot väta och damm, induktionsladdning och så slutligen det största problemet, riktigt bra kameror. I gengäld har vi fått billiga telefoner – OnePlus 7 Pro som var den första av de så kallade Pro-telefonerna gick lös på 7 800 kronor. Föregångaren OnePlus 6T salufördes för 5 795 kronor.

De priserna är värda att ta med sig nu när vi kollar på OnePlus 8 Pro som då fått allt det vi saknat. Ip68 är så hög klassning som det kan bli både för damm (6) och vatten (8). Induktionsladdningen klarar att ta emot hela 30 watt med OnePlus egna specialladdare och kamerorna levererar så när som att nattläget fortfarande kan jobbas lite på. När det kommer till vidvinkelläget är det en av de bästa kamorna på marknaden, mest för att vidvinkel tidigare behandlats som ett sladderbarn av alla tillverkare. Den klarar 3x zoom men då blir det också bra.

Så visst är det ett flaggskepp, men är den billigare än alla andra? Jämfört med exempelvis Samsung och Apple så är svaret ett rungande ja men överraskande nog är den också billigare än nyss presenterade Xiaomi Mi 10 Pro som dessutom är något lägre specad.

OnePlus 8 Pro kostar från 9900 kronor och vill du ha svart eller blå måste du välja den högre specade varianten som kostar 10 990 kronor. Då får du även 12 GB ramminne och 256 GB utrymme i stället för 8 GB respektive 128 GB.

Skärm och storlek

Storleksmässigt ligger den på hela 6,78 tum (1440 x 3168 pixlar) och det är lite i det största lagret, där tror vi lillebror OnePlus 8 utan epitetet Pro med sina 6.55 tum är en mer attraktiv storlek. Skärmen har dock en silkeslen känsla, det går så snabbt att scrolla igenom och öppna appar att det ibland känns som att den ligger steget före. Det är denna effekten som uppstår när en skärm stödjer 120hz. Låt det skrivas in i de mänskliga rättigheterna att alla telefoner får detta från och med nu.

Vidare är OnePlus-telefoner generellt sätt aningen för tunna för undertecknad men å andra sidan är den som gjuten för handen med ett fodral och det kanske är dags att börja använda det nu.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!