Smarta Hem

WiZ presenterar nyheter inom smart belysning

Smart belysning ligger rätt i tiden när mörkret infaller och WiZ släpper en hel del trevliga nyheter. Snygga armaturer, prisvärda sådana ska tilläggas och en del annat har presenterats.

Det världsledande företaget inom smart belysning, Signify, med varumärkena Philips Hue och WiZ har bråda dagar. Häromdagen fick vi se en hel del nyheter från Philips Hue och när det dags för WiZ att visa upp sina höstnyheter. Vid ett pressevent passade företaget på att visa upp, inte bara nya ljuskällor utan även bordslampor, takarmaturer och tillbehör. Precis som tidigare handlar det om lättanvända och smarta belysningsprodukter som inte kräver någon hubb, gateway eller brygga. Allt som behövs är WiZ Connected appen och ett wifi-nätverk eller Bluetooth sedan är du igång.

Snygga bordslampor höjer stämningen

Mångsidiga bordslampor är alltid trevliga då de är enkla att placera ut och flytta runt på vid behov. Nya WiZ Hero är en kompakt bordslampa som kan användas för att skapa en perfekt atmosfär i ditt hem. Oavsett om det är för att läsa, arbeta eller koppla av så fixar du detta enkelt med ett enda tryck. Bordslampan har förinställda lägen för morgon och kväll som ser till att du vaknar behagligt på morgonen. Perfekt även för att varva ner på kvällarna. Rekommenderat pris för WiZ Full Color Hero Gen 2 är 549,90 kronor.

WiZ Hero Table Lamp

En annan nyhet är WiZ Squire som passar perfekt på ett sidobord eller i en bokhylla. Lampan är designad med dubbla ljuszoner så att du kan få färgglad belysning mot väggarna samtidigt som ett mjukt sken lyser upp ytan den står på. Rekommenderat pris för WiZ Full Color Dual Zone Squire är 566,90 kronor.

WiZ Squire Table Lamp

Smart takbelysning för olika rum i hemmet

En taklampa som sticker ut genom att inte sticka ut är WiZ Tunable White SuperSlim. Som namnet antyder handlar det om en ytterst slimmad och prisvärd taklampa med minimalistisk design som passar in i de flesta rum. Denna taklampa är utrustad med Circadian Rhytm-inställningar som kan imitera solen naturliga rytm i hemmet under dagen. Ska finnas i färgerna svart och vit. Rekommenderat pris för WiZ Tunable White SuperSlim är 549,90 kronor (14W) eller 642,90 kronor (16W).

WiZ SuperSlim Ceiling

För köket, badrummet eller hallen presenterades taklamporna WiZ Adria Daylight Dimmable och Warm Dimmable. Anslutna till WiZ-appen kan du dimma belysningen, antingen med appen eller via röststyrning (Google Home och Amazon Alexa). Taklampan lyser med antingen kallt eller varmt vitt ljus. Rekommenderat pris för WiZ Adria Warm eller Daylight Dimmable taklampor är 374,90 kronor.

WiZ Adria Ceiling

Funktionella spotlights för riktad belysning

Har du något du vill framhäva i hemmet är spotlightsen WiZ Full Color Imageo eller WiZ Tunable White Imageo perfekta för dig. Här får vi antingen spotlights med 16 miljoner färger eller med varmt och kallt vitt ljus. De kommer i flera olika varianter med antingen 1, 2 eller 3 spottar och färgerna är vitt eller svart. LED-spottarna har justerbara huvuden så det är enkelt att lysa upp utvalda föremål i ditt hem.

WiZ Imageo Spots W2

WiZ Imageo Spots B1

Fungerar även vid ett skrivbord och tar då inte upp mycket plats. Rekommenderat pris för WiZ Full Color Imageo spottar är 439,90 kronor (1 spot), 720,90 kronor (2 spottar) eller 1039,90 kronor (3 spottar). Är du ute efter de vita varianterna, WiZ Tunable White Imageo är det rekommenderade priset 353,90 kronor (1 spot), 642,90 kronor (2 spottar) eller  926,90 kronor (3 spottar).

Frostade glasljuskällor

WiZ visade även upp en ny frostad glasljuskälla som lämpar sig bra för matbordet eller för synliga ljuskällor där den ger en extra elegans. Denna ger ett behagligt vitt ljus (varmt eller kallt). Rekommenderat pris för WiZ Frosted Glass är 159,90 kronor.

WiZ A60 Tunable White Frosted Glass

Uppdaterad smart plug

En ny version av deras smarta plug presenterades också – WiZ Smart Plug Type-E, nu med inbyggd effektmätare som övervakar strömförbrukningen för energioptimering i hemmet. Givetvis kan denna styra en mängd olika elektriska apparater och med antingen appen eller rösten kan du starta eller stänga enheter. Eller för bekvämlighetens skull kan du schemalägga när något ska starta – för extra bekvämlighet. Rekommenderat pris för WiZ Smart Plug Type-E är 219,90 kronor (denna släpps i oktober månad).

WiZ Smart Plug

Så här säger Maikel Klomp, Business Leader för WiZ Connected:

”Vi fortsätter att utöka WiZ-ekosystemet med innovationer så som Smart Plug och nya smarta bordslampor och taklampor som passar alla hem och stilar. Genom att erbjuda det mest intuitiva och lättinstallerade ekosystemet med en app som har flera funktioner för våra smarta produkter hjälper vi våra kunder att skapa en välkomnande miljö med smart belysning för alla livsstilar”.

WiZ och Matter

Under den efterföljande Q&A fick vi bekräftat att WiZ har för avsikt att stödja den kommande IoT-standarden Matter. Det handlar dock om framtida produkter som släpps när Matter väl är publikt vilket förväntas vara under 2022.

Vi fick också reda på att WiZ växer på flera marknader och finns nu i drygt 60 länder världen över. Företaget har inlett en del strategiska samarbeten med andra tillverkare som bygger in tekniken från WiZ i sina produkter vilket innebär att de blir kompatibla med en mängd olika varumärken. Detta program kallas “Connected by WiZ” och det kanske mest anmärkningsvärda samarbetet här är med Philips. Ja, du läste rätt men observera att det inte är Philips Hue utan Philips som också tillverkar ljuskällor. Dessa blir nu smarta tack vare tekniken från WiZ och lär säkert bidra till att smart belysning ökar snabbt framöver.

Sortimentet av ljuskällor från WiZ är i nuläget imponerande stort, hela 63 olika produkter finns att tillgå. Kompatibla med en mängd olika lösningar där framför allt Google Assistent, Amazon Alexa, IFTTT och SmartThings sticker ut. Dessvärre finns inte stöd för Apple HomeKit utan bara för Siri Shortcuts. Produkterna ska finnas ute bland återförsäljare sedan den 1 september. Vill du se mer av produkterna från WiZ kan du göra det här.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!