Smarta Hem

WiZ presenterar teknik för rörelsedetektering via Wi-Fi

Dessutom ett par nya färgglada produkter och en sprillans ny och lättanvänd app

WiZ höll sitt höstevent online och presenterade ett gäng trevlig innovationer. En ganska banbrytande nyhet är SpaceSense som använder Wi-Fi för belysningsstyrningen.

WiZ som är en del av Signify (som också äger Philips Hue) presenterade sina höstnyheter vid event igår och riktigt trevliga sådana ska tilläggas. Utöver nya smarta belysningsprodukter och en ny app får vi även se en ny sensorteknik som använder Wi-Fi – SpaceSense.

SpaceSense från WiZ

Denna nyhet kan bäst beskrivas som en slags rörelsedetekteringsteknik där Wi-Fi används. Ponera att det finns två SpaceSense-kompatibla ljuskällor i ett rum och när du närmar dig den ena så tänds den och släcks när du passerat för att låta den andra ljuskällan längre in i rummet tändas. Allt sker automatiskt och tekniken bygger på att signalerna från ditt Wi-Fi förändras varpå ljuskällorna tänds vilket lämpar sig bra för belysning i en hall om natten för att ge ett exempel. Det handlar med andra ord om en ny typ av belysningsautomatisering för ditt smarta hem.

WiZ Space Sense

Wi-Fi -avkänningsteknik får anses vara banbrytande inom smart belysning. Eftersom den upptäcker rörelser behövs inga extra sensorer eller batterier vilket kan innebära färre prylar i våra smarta hem. Tekniken mäter de små avvikelserna i signalstyrkan som uppstår när något rör sig i rummet och med rundstrålande detektering krävs ingen fri sikt som med en traditionell rörelsesensor. Det går att justera känsligheten så att inte husdjur tänder och släcker belysningen när de springer runt i rummet. Allt som krävs är att det finns minst två kompatibla WiZ-ljuskällor per rum och den nya appen WiZ V2.

WiZ Space Sense

Tilläggas bör att SpaceSense inte detekterar människors exakta plats och känner inte heller igen ansikten. All data som detekteras behandlas lokalt utan att nyttja vare sig internet eller någon molntjänst. Med andra ord så skyddas integriteten.

SpaceSense kommer att fungera med alla produkter från WiZ som släppts från mitten av 2021 och framåt och blir tillgänglig i slutet av september.

Belysningsnyheter från WiZ

Den nyhet som stack ut mest när det gäller fysiska produkter är nya WiZ String Light som vi skrev om för ett tag sedan. Det är företagets första utomhusbelysning och den ljusslingan kan visa upp såväl färg som vita nyanser. Perfekt inför höstens mörker och julens högtider för att inte glömma Halloween!

WiZ String Light

En utomhusbelysning som passar perfekt i trädgården för att skapa en mysig känsla och med kreativ färgsättning kan detta piffa till de flesta utemiljöer. Totalt finns det stöd för 16 miljoner olika färger och ljusslingan är helt vattentät, väderbeständig och består av totalt 12 stycken LED-lampor.

WiZ string light

WiZ String Light finns att köpa under oktober månad och kostar 1259,90 kronor.

Vi fick också se nya takarmaturer från WiZ och då tunna versioner som med enkelhet ska kunna lysa upp ett helt rum. WiZ Panel Ceiling kommer i tre olika varianter varav två fyrkantiga (Square) med antingen 12 W eller 36 W samt en rektangulär med 36 W och då i färgerna svart eller vit. Designen är tunn och passar de flesta inredningsstilarna i våra hem. WiZ Panel Ceiling kan visa kallt till varmvitt ljus med justerbar ljusstyrka.

WiZ Panel ceilings

Rekommenderat pris för WiZ Panel Ceiling är 739,90 för Square 12 W, 1159,90 kr för Square 36 W och 1369,90 kr för rektangel 36 W. De börjar säljas i september månad.

Helt ny WiZ-app

Under eventet visades även en helt ny och från grunden omarbetad app upp. WiZ V2 ska förenkla för användaren med färre skärmtryckningar och enklare inställningar för att välja mellan olika ljusscener. Nuvarande app har sett likadan ut sedan den introducerades 2016. Appen har utformats för ökad kontroll och för att förenkla användningen och den har dessutom fått ett renare utseende.

Styr belysningen i rummet med bara ett tryck och full översikt över rummen finns direkt på startskärmen. Stämningen i ett rum kan enkelt anpassas utifrån ditt humör och allt sker snabbt och smidigt och detta sker genom snabbåtgärdsfunktionen. Funktionen för hantering av ljusscener låter kreativiteten komma till liv genom att skapa en scen för ett rum. Med den nya funktionen kan du ta en ögonblicksbild av rummets nuvarande tillstånd, justera ljusinställningarna som önskat, välja vilken enhet som påverkas och namnge scenen. Sedan är det bara att kalla på olika scener i appen eller med Siri röststyrning och du har en omedelbar förändring av atmosfären.

Den nya appen väntas bli tillgänglig i slutet av september månad och fungerar med alla WiZ-produkter som tillverkats.

WiZ och Matter

Under eventet fick vi också bekräftat att WiZ kommer att stödja den kommande IoT-standarden Matter. I samband med lanseringen av Matter eller strax efter kommer alla WiZ-produkter från mitten av 2021 att få stöd via en uppdatering. Riktigt bra nyheter och vi är grymt taggade över Matter – är du?

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!