Smarta Hem

ZemiSmart lanserar Matter-kompatibel hub

Fungerar även som Thread Border Router

En ny Matter-kompatibel hubb har sett dagens ljus. Kinesiska företaget ZemiSmart har lanserat en hubb med stöd för den nya IoT-standarden Matter.

ZemiSmart är en tillverkare av produkter för det smarta hemmet som försöker hålla sig i främst ledet. Nu har företaget lanserat en ny hubb för det smarta hemmet, denna gång med stöd för Matter. ZemiSmart M1 Hub kan dessutom fungera som en Thread Border Router vilket utökar funktionaliteten ytterligare.

Primärt är detta en Zigbee-hubb som exponerar Zigbee-enheter från Tuya till valfri plattform med stöd för Matter. Detta innebär att enheterna kan fungera i Apple Home, Google Home, Amazon Alexa samt Samsung SmartThings. Även om det låter bra så är det bara produkter från ZemiSmart och Tuya som kan användas.

Enheter som använder Thread kommer också att exponeras via Matter. Även om ZemiSmart M1 har stöd för Matter så är det ingen Matter Controller, för detta krävs en produkt som stöder detta (HomePod/HomePod mini/Apple TV). Hubben ansluts med en Ethernet-kabel och får ström via USB-C.

Rekommenderat pris för ZemiSmart M1 är 49,90 amerikanska dollar och mer information finns på hemsidan.

Källa: HomeKit News

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!