Apple

Apple: Spotify vill ha tillgång till iOS-verktyg utan att behöva betala

Kampen mellan musikstreamingtjänster

Apple kan snart behöva betala saftiga böter på grund av konkurrenten Spotify som vänt sig till EU-kommissionen över Apples regler för App Store.

EU-kommissionen har utrett Apple sedan 2019 efter Spotifys klagomål och kan komma att bötfälla Apple med 500 miljoner euro för att ha brutit mot EU:s lagar. EU-kommissionen anser att Apples regler är skadliga eftersom dessa kan förvirra för användare när Apple förhindrar appar från att informera om alternativa prenumerationsalternativ. Apple har nu uttalat sig om Spotifys konkurrensklagomål:

Vi är glada att stödja framgången för alla utvecklare – inklusive Spotify, som är den största musikstreamingstjänsten i världen. Spotify betalar ingenting till Apple för de tjänster som har hjälpt dem att bygga, uppdatera och dela sin app med Apple-användare i 160 länder över hela världen. I grunden handlar deras klagomål om att försöka få obegränsad tillgång till alla Apples verktyg utan att betala något för det som Apple tillhandahåller.

Enligt Apples siffror så har Spotify använt Testflight till nästan 500 versioner av sin app och tusentals av Apples API:er. När EU har sagt sitt så lär Apple överklaga ett eventuellt beslut och teknikjätten anser att EU-kommissionens syn har påverkats starkt av Spotifys pågående klagomål.

Även Spotify gjorde ett uttalande där de hävdade att de inte konkurrerar under samma villkor som Apple och litar på att EU-kommissionen kommer att göra spelplanen rättvis:

Spotifys framgång har skett trots Apples bästa försök att få en konstgjord fördel genom att favorisera sin egen musiktjänst samtidigt som de lägger hinder och inför orättvisa begränsningar för oss. Enligt deras nuvarande regler kontrollerar Apple Spotifys tillgång till sina egna kunder och ger Spotify ett av två ohållbara alternativ: Vi måste antingen leverera en dålig användarupplevelse där vi inte kan kommunicera direkt till användare om hur man köper eller prenumererar på Spotify på iPhones eller så måste vi acceptera en 30-procentig kostnadsnackdel mot vår största konkurrent. Det här är inte en jämn spelplan. Vi stöder EU-kommissionen och litar på att de snart kommer att vidta åtgärder för att skapa ett rättvist ekosystem för alla inblandade.

Via: Macrumors

Läs mer:

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!