Recensioner

Carbonator Pro är kolsyremaskinernas Rolls Royce

En riktigt stor kolsyremaskin

Det svenska bolaget Aarke har lanserat Carbonator Pro som bjuder på en hel del förbättringar jämfört med tidigare modeller.

En stor design

Med Carbonator Pro har Aarke fortsatt med den industriella designen men denna gång har kolsyremaskinen växt till sig en hel del. I ärlighetens namn har den nästan blivit för stor. Kolsyremaskinen är genomgående i rostfritt stål och den är så härligt polerad så den kan extraknäcka som spegel om det kniper. Carbonator Pro är gjord för att synas och det med all rätt med tanke på hantverket. Vi är så långt ifrån en plastig kolsyremaskin går att komma – varje detalj på den ser ut att ha tagits fram med en stor dos kärlek.

En tung och stilren glasflaska.

Vi recenserade Carbonator 3 för ett tag sedan och det fanns två saker vi slog ned på och dessa var att vi tyckte det var lite tråkigt att på en premiumprodukt behöva skruva fast flaskan varje gång vi vill kolsyra vatten. Det kan låta som ett riktigt i-landsproblem och det är det också men kan saker förbättras så bör de göra det. Den andra saken som vi gnällde på var att det känns lite trist att ställa fram en plastflaska på middagsbordet. Båda dessa saker har nu åtgärdats och Carbonator Pro låter oss kolsyra vattnet med en hand om vi så önskar.

Så går det till

Först och främst så krävs en kolsyrepatron och det är standardmodellen som vi använder till både Aarkes övriga produkter men även SodaStream. Kolsyrepatronen skruvas in på undersidan av maskinen. Nästa steg är att fylla glasflaskan med vatten upp till den streckade linjen och sedan placerar vi den i foten på Carbonator Pro. Vi drar ned kåpan och trycker sedan på knappen längst upp på maskinen för att skjuta in miljontals små bubblor i vattnet. Därefter drar vi ned handtaget på sidan och då åker kåpan elegant upp av sig själv som en svindyr hiss. Hela processen är verkligen busenkel och de må låta lite fånigt men det känns till och med lite lyxigt att kolsyra vattnet genom denna process.

Så blir resultatet

Har du tidigare använd en kolsyremaskin från Aarke så kommer vattnet ha lika mjuka bubblor som tidigare. På billigare modeller hos konkurrenter så har vi tyckt att bubblorna blir alldeles för hårda. Dessa bubblor känns mer som de vi kan förvänta oss av bubbelvatten vi köper i butik. Att slänga i ett par droppar saft eller annan smaksättare är nästan som att dricka läsk så när det kommer till kolsyrat vatten så kan Aarke verkligen sin grej.

Är det en solskenshistoria?

Så vi fick äntligen en glasflaska och vi måste så klart även nämna den lite kort. Glasflaskan är precis som Carbonator Pro premium med stort P. Flaskan har ett tjockt glas med mycket tyngd och den är elegant i sin enkelhet på bordet och som grädde på moset har den en skruvkork i rostfritt stål. Aarke löste med andra ord båda våra tidigare klagomål så allt borde ju vara frid och fröjd, eller?

Knappen som skjuter ut miljontals bubblor i vårt vatten.

Faktum är att dessa två förbättringar är tacksamma men vissa saker har tyvärr blivit till det sämre. Det första är att Carbonator Pro är stor, riktigt stor. Tidigare modeller har smält in i köket tack vare sin diskreta och nätta design men nu på köksbänken står en redig bjässe och glänser och låter både kaffebryggare och Kitchen Aid stå i skuggan. I rätt kök kan detta säkerligen fungera men i mitt kök var det nästan gränsfall att den faktiskt fick plats på grund av sin höjd. En annan sak som är lite tråkig är att om du har en kolsyremaskin sedan tidigare så kommer dina plastflaskor inte fungera med Carbonator Pro. Tidigare modeller från Aarke fungerade utmärkt med både Aarkes plastflaskor och SodaStreams. Men samtidigt så har dessa plastflaskor ett bäst före datum så det kanske inte är hela världen att vi får köpa på oss ett par extra glasflaskor istället?

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!