Recensioner

Eve Cam är en kamera bara för Apple

Secure Indoor Camera
Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen

Eve, företaget bakom flertalet smarta hemprodukter har släppt en smart kamera under namnet Eve Cam Secure Indoor Camera.

Men det är inte bara kameran som är smart. Det smarta med den är att Eve valt att nästan helt gå på Apples Secure Video spåret. Visst kameran går att lägga till i Eves egna app men det är inget som nödvändigt.

Eve Cam Secure Indoor Camera

För de oinvigda så kommer här först en förklaring till Apple HomeKit och Apple Secure Video.

ios13-homepod-apple-tv-automation-hero

HomeKit är Apples egna sätt att styra smarta hem-produkter. För att använda det så behövs antingen en Apple TV HD eller senare, en iPad med senaste iPadOS eller en HomePod som kommer fungera som din hemma hub. Om en produkt är HomeKit-kompatibel så går den att lägga till i Apples app HemVäl i appen Hem så går det att skapa automatiseringar och scenarier så som att en lampa ska tändas vid ett visst klockslag eller släckas när sista personen går hemifrån.

Apple har seden lanserat Apple Secure Video där HomeKit-kompatibla kameror kan få stöd för att lagra videodatan på Apples molnlagringstjänst iCloud. Det här gör att vi slipper ha flertalet olika prenumerationstjänster hos olika tillverkare för att lagra all video som våra kameror filmar. Det som krävs för att använda Apples lagring är ett abonnemang på 200 GB på iCloud.

Tillverkarna av övervakningskameror har långsamt närmat sig Apple Secure Video och ibland erbjudit både sin egna + Apples. Men med Eves senaste kamera så är det enbart Apples Secure Video som gäller. Så är du inte insyltad eller hade tänkt att doppa tårna i Apples ekosystem så är det här inte kameran för dig. Är det däremot så att du redan har börjat bygga på ditt smarta hem så kan den här kameran vara högst aktuell för dig.

Eve Cam Secure Indoor Camera

Kameran mäter 122 x 65 x 60 mm, vilket få anses som litet. Den har en rund form med högtalare baktill för tvåvägskommunikation. Ett ställ som går att vinkla för att fästas på väggen och kameran kommer med en kabel på 220 cm vilket är väl tilltaget för att kunna placera kamera på ett väl valt ställe. Negativt är att kabeln är en micro-USB. Men då kabeln ska sitta i hela tiden så är det något vi kan ha överseende med, även om vi hade önskat att det varit en USB-C kabel värdig år 2020.

Eve Cam Secure Indoor Camera

Att fästa kameran på väggen går väldigt lätt med den tillhörande magnetplattan. Ett borrhål och sen sitter den där den ska. Skruv och plugg följer med, men även en klisterlapp för den som inte vill borra i väggen.

Eve Cam Secure Indoor Camera

Kameran är helt i svart med en Eve logo i vitt på foton. Vi önskar dock att kameran skulle komma i vitt som många av Eves andra HomeKitprodukter. En svart kamera syns mer än vad en vit kamera gör vilket gör att kameran i sig syns mer i hemmet, något vi oftast inte vill. Kamera går att vinkla och rotera för att optimera positionen och med en kameravinkel på 150° så får vi med det mesta vi vill i bild. Kameran filmar i 1080p/24fps i H.264. Mörkerkameran ska klara av upp till fem meter. Även om vi tycker att den presterar bättre än så. Kameran kopplar upp mot Wi-Fi och klarar av både 2,4 GHz och 5 GHz.

Installationen av kameran går blixtsnabbt. Vi skannar HomeKit-koden som sitter under foten på kameran direkt i Hem-appen. Kameran dyker upp i då direkt upp Hem-appen och vi kan se en ögonblicksbild direkt i appen. Klickar vi på den så får vi upp live-stream. Det går att i Apple HomeKit att ställa in kamerans beteende när vi är hemma och när vi är borta. Alternativen är Av, Identifiera aktivitet, Strömma och Strömma och tillåt inspelning.

Apple secure video Eve cam

Kameran fungerar även som rörelsedetektor och i Apple HomeKit dyker kameran upp som två olika enheter. En kamera och en rörelsesensor. Det går alltså att använda kamerans rörelsesensor för att skapa automatiseringar. Som tillexempel så när kameran noterar att en person går in på kontoret så ska lamporna tändas. Medan om det är hunden som går in på kontoret så ska inget alls ske. (Ja, HomeKit klarar av att avgöra vad kameran ser. processen av att avgöra om det är en människa eller en hund görs direkt på din hemma hub och laddas således inte upp i någon molntjänst).

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!